Hoppa till huvudinnehåll

Tjejeskader till Skagen 8-11 juni 2023

Skagerrak med Skagens fyr
I början av juni varje år genomför vi en eskader till Danmark. På en eskader med Qvinna Ombord kan du mönstra på antingen som skeppare med egen båt, som vice skeppare eller som gast.

 Tjejeskader till Skagen 8-11 juni 2023

Välkommen att segla med Qvinna ombord till Danmark. Vi fortsätter vår tradition att på försommaren anordna en eskader för tjejer med lite mer erfarenhet till Danmark. Denna gång prövar vi greppet att ta oss till Skagen. Väder och vind, skeppare och gastar avgör självklart om och hur vi kommer över.

Denna eskader vänder sig till dig som är trygg med alla moment ombord samtidigt som vi är en besättning som tillsammans hjälps åt och lär av varandra. Eskaderledarna kommer att prioritera erfarenhet och angiven kompetens vid anmälan, använd gärna kommentarsfältet för att sätta färg till hur mycket du har seglat och vilken erfarenhet du har utifrån kryssfrågorna i anmälan, glöm inte att även ange eventuella allergier och liknande.

Vi inleder eskadern med att samlas i hamn någonstans mellan Skärhamn och Marstrand på torsdag eftermiddag. Beroende på var ni har er hemmahamn samlas besättningen så att ni har god tid på er att ta er till starthamnen så vi kan äta middag tillsammans vid kl 19 på bryggan, detta är en eskader som tar fyra dagar i anspråk. Det kan vara bra att ha extra tid för att segla ihop och trimma in er ombord redan under torsdagen.

På fredag lämnar vi Sverige för överfarten till Skagen, en segling om knappt 35 nm vilket i 5 knops fart är en heldagssegling. På kvällen samlas vi efter middagen för gemensam tillvaro för att dela erfarenheter av dagen och umgås.

Under lördagen grupperar vi oss i olika grupper för de som vill hitta på någon aktivitet. Det kan bli cykelturer med olika färdmål, ett besök på museum eller kanske ett ölbryggeri. Vi som är med hittar själva på vad vi vill göra och styr upp i mindre grupper. På kvällen äter vi middag tillsammans på någon restaurang för de som vill.

Söndagen seglar vi hemåt och varje skeppare avgör när det är lämpligt att starta beroende på hur långt man har till hemmahamnen.
Skulle det vara så att vädret är helt emot oss och skepparna bedömer att en överfart inte är lämplig kommer vi styra om vårt färdmål så eskadern ändå blir av även om det blir i en annan form.

Förträff: 29 maj där vi planerar praktiska delar inom besättningen.

Pris: 800kr för medlemmar
1 000 kr för icke medlemmar,
I avgiften ingår hamnavgifter.
Skeppare betalar inget för eskadern och blir bjuden på all mat ombord av sina gastar eftersom
hon står för båten och dess omkostnader.

För att detta ska bli en eskader där vi seglar tillsammans vill vi till denna eskader ha båtar som är minst är 27-28 fot. Då vi alla är nya för varandra i besättningarna behöver vi tänka lite extra på att båtarna ska hålla liknande fart på öppet vatten.

Anmälan för skeppare: HÄR

Intresseanmälan för gast: HÄR


Har du frågor, kontakta eskaderledarna:
Cecilia Holst       E-post: cecilia-holst@hotmail.com
Viveka Molinder  E-post: v.molinder@hotmail.com
Monica Lindman E-post: lindmanmonica@gmail.com