Hoppa till huvudinnehåll

Båtliv

Svenska Kryssarklubben - för dig som vill få ut mer av ditt båtliv!

Våra ca 450 funktionärer längs de svenska kusterna tar fram hamn- och farledsinformation, gör kartskisser, lägger ut bojar, monterar bergöglor, underhåller kummel och enlinjer för att ge dig säker navigering och en trygg förtöjning. Kryssarklubbens uthamnar är välbesökta mötesplatser för medlemmar från när och fjärran.

Genom vår samlade kompetens väcker Svenska Kryssarklubben opinion och påverkar politiska beslut i frågor som är viktiga för båtlivet. På senare år har vi engagerat oss i debatten ombottenfärger, riktlinjer för spolplattor, toatömningsstationer, väderprognoser, obligatoriskt förarbevis, utprickning av farleder, alkohollagstiftning m.m. Vilka frågor vi kommer at ta itu med härnäst beror på vad Du tycker är viktigt!

Kryssarklubbens mål är att du ska få ut mer av ditt båtliv
Vill du göra en långresa i främmande vatten får du gemenskap och trygghet genom att delta i någon av våra eskadrar. Om du hellre vill färdas på egen hand kan du få hjälp av klubbens över 50 utlandsombud. Vi erbjuder föreläsningar och utbildningar för både motorbåtsåkare och seglare. För seglare erbjuder vi seglarläger, seglarskola och 24-timmars seglingar.

Kryssarklubben uppfattas av många som en klubb enbart för segelbåtsägare men det finn fler än 3000 registrerade motorbåtar bland Kryssarklubbens medlemmar och nästan allt vi erbjuder passar motorbåtsägare och segelbåtsägare lika bra.
Att vara ute på vattnet är enkänsla att älska och längta efter. Med erfarenheten växer tryggheten och därmed drömmen om att utforska nya vatten. Som medlem i Kryssarklubben delar du drömmen med oss. Kryssarklubben arbetar för att underlätta för din och familjens båtfärder till sjöss. Bli medlem du också!