Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar

2021-09-14
När hösten kommer och det är dags att torrsätta båten är det mycket att kontrollera och tänka på.
2021-09-13
Årets medlemskort och årsaviseringen följer med som bilaga till tidningen. Medlemskortet ersätter tidigare plastkort. Årsaviseringen har i år inget traditionellt inbetalningskort, utan alla betaluppgifter inklusive OCR-nummer står på avin.
2021-09-09
Hör generalsekreterare Fredrik Norén summera sommarens båtsäsong.
2021-09-06
Medlemmar i Svenska Kryssarklubben har förmånen att handla medlemsvaror via vår e-butik på webben och i butiken som finns hos kansliet i Nacka Strand. I sortimentet finns många praktiska och fina medlemsvaror. Underlägg med anti-halkfunktion, smart hopvikbar tygkasse, keps med fångrem och vattentät väska är några praktiska och användbara varor som du hittar i vår butik. Välkommen!
2021-09-03
VHF ger dig ger dig täckning i områden där det mobila telefonnätet sviker. Med VHF kan du kommunicera direkt med Sjöräddningscentralen i Göteborg, Stockholmradio, närliggande fartyg, brovakter, lotsstationer med mera. VHF-abonnemanget ger dig dessutom rätt att ringa hem ”på kredit” via andra länders kustradiostationer – en extra trygghet vid långseglatser längs främmande kuster.
2021-09-02
   - Just eftermiddagssändningen är viktig ur sjösäkerhetssynpunkt. Och speciellt om mobiltäckning saknas. Det är efter den sändningen som man bestämmer vilken natthamn man ska gå till, beroende på vilket väderstreck vindarna väntas komma ifrån, en uppgift man får från sjöväderrapporten klockan 15:55, säger Fredrik Norén, generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben.
2021-09-01
Brevet, som du kan läsa i sin helhet längre ner, börjar: ”Hej Per Bolund, miljöminister med ansvar för friluftsliv”. Det öppna brevet är skrivet av Svenskt Friluftsliv som är en paraplyorganisationer för 27 ideella friluftsorganisationer, varav Svenska Kryssarklubben är en.
2021-08-30
Det är dags att förnya medlemskapet för verksamhetsåret 1 september 2021 till 31 augusti 2022.Tillsammans med På Kryss nr 5, som utkommer runt den 16 september, får du en avi med årsavgiften.  Vill du hellre betala din årsavgift direkt med kort kan du från den 15 augusti logga in på www.sxk.se Mina sidor och se uppgifter om ditt medlemskap. 
2021-08-27
24-timmars är planerade med hänsyn till läget i pandemin.  Även du som inte är medlem i Kryssarklubben är välkommen att delta. Och du är naturligtvis välkommen att bli medlem, här kan du anmäla dig: Medlemsanmälan