Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar

2021-01-14
Svenska Kryssarklubben finns vid vattendrag i hela Sverige för dig som vill få ut mer av ditt båtliv, oavsett om du äger eller hyr en båt.Läs mer här och bli medlem (om du inte är det redan).  
2021-01-11
Insamlingen har startats av Kryssarklubbens Västkustkrets, men alla medlemmar oavsett var man befinner sig, är välkomna att skänka en slant. Beloppet är valfritt, men alla som skänker 5 000 kronor eller mer, kommer att erbjudas en tack-för-hjälpen-segling under säsongen 2021 eller 2022.
2021-01-08
Virusutvecklingen är fortfarande oklar och det finns många olika spekulationer och expertutlåtande om vad som kommer att hända och vilka restriktioner som kommer att gälla det kommande året.  Rikseskaderkommittén gör därför bedömningen att någon rikseskader till Danmark under 2021 inte kommer att kunna genomföras men däremot under sommaren 2022.
2021-01-07
Mössorna har dubbelt tyg och finns i en storlek. Den vita mössan har sydda kontrastsömmar i marinblått och Kryssarklubbens kompassros fram och logotype bak i marinblått tryck. Mössorna i rött och blått har sydda kontrastsömmar i vitt och Kryssarklubbens kompassros fram och logotype bak i vitt tryck. Pris: 120 kr/st.
2021-01-05
Du kan läsa om det oväntade haveriet på Gratitude nedanför. Seglarskolan är väl rustad för alla former av fartygsunderhåll
2020-12-21
Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola startades år 1957. Seglarskolan är Sveriges första, största och äldsta verksamhet inom sitt område. Vi lär ut segling, sjömanskap och navigation till både ungdomar och vuxna  Vi har tre fartyg på vilka seglingsverksamheten bedrivs under vår, sommar och höst. Dessa är Gratitude, Gratia och T/S Atlantica.
2020-12-21
Utbildning är ett sätt att höja säkerheten i båtlivet. Det är både tryggt och roligt att veta hur saker och ting fungerar. Inte minst om något går fel. En enkel julklapp kan vara att ge bort en utbildning till någon som delar båtlivet med dig. Även andra i din närhet kan ha glädje av att lära sig mer.
2020-12-17
Målet är att du efter kursen ska kunna använda vädersajter på ett effektivare sätt och dessutom ha fått en djupare förståelse för väder och vad som styr det. Kursen läggs upp problemorienterat, där dagens väder är utgångspunkten.
2020-12-16
Vårt fokus ligger på att använda så mycket vi kan av våra pengar till aktiviteter som gynnar våra medlemmar, inte till att betala höga lokalhyror. Därför blir konsekvensen att vi kommer att bli uppsagda från våra nuvarande lokaler. Hösten 2021 ska vi vara ute.Vi vädjar därför om din hjälp!
2020-12-14
"SKEPPARENS HANDBOK - grunderna du behöver innan du sticker ut på sjön" är riktad till de många nya båtägare som tagit upp aktivt båtliv, men som kanske inte alltid har en navigationskurs eller andra nödvändiga teoretiska kunskaper i grunden.