Hoppa till huvudinnehåll

GDPR - dataskyddsförordningen

Dataskyddsförordningen, eller GDPR som den också kallas, är en ny EU-förordning som började gälla 25 maj 2018 och ersätter den tidigare personuppgiftslagen (PuL).

GDPR - dataskyddsförordningen

Den 25 maj trädde EU:s nya Dataskyddsförordning, GDPR, i kraft. Med den nya lagen skärps kraven på hur myndigheter, företag och föreningar hanterar dina personuppgifter.

Kryssarklubben har arbetat en tid med att se vad vi behöver göra för att uppfylla lagen. Vi har kommit fram till följande:

Vi behöver förtydliga vad vi samlar in för personuppgifter, hur dessa hanteras, hur uppgifterna skyddas och hur dessa lagras.
De uppgifterna hittar du i de uppdaterade medlemsvillkoren och i integritetspolicyn.

En del åtgärder innebär att medlemssystemet behöver byggas om. De ändringarna kommer att vara åtgärdade senast till 31 augusti 2018

Du kan redan i dag avsäga dig nyhetsbrev genom att avsäga dig prenumerationen i nyhetsbrevet men i framtiden kommer du att redan i medlemssystemet kunna avsäga dig de nyhetsbrev som Svenska Kryssarklubben och kretsar skickar ut. 

Du kommer att kunna printa ut de personuppgifter vi har om dig på Mina Sidor.

Du kommer att kunna välja om du inte vill vara med i matrikeln. Alla frågor här är inte lösta så vi återkommer med mer information senast den 22 augusti 2018.

Du kommer att kunna begära att bli glömd. Även här återkommer vi med mer information senast den 22 augusti 2018. Tiden för hur snabbt du kan bli glömd påverkas av de åtaganden du själv och Kryssarklubben har samt de administrativa åtgärder som behöver vidtas.  

Mer information om dataskyddsreformern finns att läsa på Datainspektionens webbplats.

 

Kompletterande åtgärder för GDPR                      2018-08-21

Vi meddelade i våras att vissa delar av webben behöver byggas om för att vi helt ska följa GDPR.  De lösningarna planeras vara klara den 31 augusti 2018.

Avsäga dig nyhetsbrev
Du kan redan i dag avsäga dig nyhetsbrev genom att avsäga dig prenumerationen i nyhetsbrevet.
Vi utgår alltid från att du som medlem vill få information från Kryssarklubben men du ska kunna välja vilka nyhetsbrev du inte vill ha. Det gör du på Mina Sidor. Du kan både klicka ur och klicka i om du ändrar dig.

Printa ut dina personuppgifter
Du kan redan idag se vilka uppgifter vi har om dig på Mina sidor och några andra ställen men kommer snart att kunna printa ut de personuppgifter vi har om dig på Mina Sidor.

Välja att inte vara med i matrikeln
Du ska snart kunna välja om du av någon anledning inte vill visa att du är medlem genom att inte finnas med i matrikeln.  Eftersom matrikeln uppdateras varje vecka så kommer det att dröja något från det att du klickat ur matrikeln till dess att du är borttagen. Även detta gör du på Mina Sidor.

Bli glömd
Om du av någon anledning begär att vi ska glömma dig så kan du begära det redan nu.
Att bli glömd är komplicerat då det är många faktorer som spelar in. Vissa åtaganden vi har löper på upp till 2 år. Därför måste du ta kontakt med kansliet på 08-448 28 80 eller info@sxk.se och ange att du vill bli glömd för att få besked hur lång tid det tar för dig.

 

Sidan publicerad 2018-05-21, senast uppdaterad 2018-08-22