Hoppa till huvudinnehåll

Uppsala-Roslagskretsen

Uppsala-Roslagskretsens verksamhetsområde är till sjöss i norra och nordöstra Mälaren samt Roslagskusten från Björns fyr till södra Väddö.
Vi samverkar och samråder med de kretsar som gränsar till vårt område, Eggegrundskretsen vad avser norra Upplandskusten samt Väster Mälarkretsen, Sörmlandskretsen och Stockholmskretsen vad avser Mälaren

Uppsala-Roslagskretsens hantering av corona-pandemin

Coronasituationen har förbättrats i vår del av världen. Uppsala-Roslagskretsen av SXK fortsätter att noga följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Med glädje ser vi att vi kan börja träffas på riktigt igen! Vi räknar med att genomföra både programkvällar och årsmöte nästan som vanligt.

De flesta av oss kan samlas som förr i tiden. Eftersom vår lokal är trång förväntar vi oss att enbart färdigvaccinerade deltar. Övriga är välkomna när tiderna har förbättrats ytterligare och Folkhälsomyndigheten har gett nya rekommendationer.

Årsmöteshandlingar 2021

Protokoll för Uppsala-Roslagskretsens årsmöte den 8 november finns nu under "Om Uppsala-Roslagskretsen/Årsmöteshandlingar 2021".

Rikseskader till Nyborg på Fyn 2022

Detta blir den sjätte Rikseskadern som tidigare ställdes in 2020 på grund av coronaläget.  Den går till Nyborg, en gång Danmarks huvudstad.
Uppsala-Roslagskretsen planerar att arrangera en tillfartseskader.
Se mera information under "Eskader/Rikseskader till Nyborg 2022".

Avlysning av farled förbi Tottnäsbron.

Sjöfartsverket har beslutat att tillfälligt avlysa farleden förbi Tottnäsbron mellan den 16 augusti 2021 och den 28 februari 2022.

För detaljer se beslutet och kartskiss.

Svenska Sjö

Svenska Sjö