Hoppa till huvudinnehåll

Uppsala-Roslagskretsen

Uppsala-Roslagskretsens verksamhetsområde är till sjöss i norra och nordöstra Mälaren samt Roslagskusten från Björns fyr till södra Väddö.
Vi samverkar och samråder med de kretsar som gränsar till vårt område, Eggegrundskretsen vad avser norra Upplandskusten samt Väster Mälarkretsen, Sörmlandskretsen och Stockholmskretsen vad avser Mälaren

Inbjudningar och resultat 6-timmars 2021

Inbjudningar till 2021 års 6-timmars seglingar på Ekoln och i Singöfjärden finns nu under  "6/12/24timmars" eller direkt på Inbjudan Singösexorna 2021, Inbjudan Höstkvarten 2021 och Resultat Vårkvarten 2021.

OBS På grund av Sjöfartsverkets pågående arbete har Singösexans bana justerats. Nya versioner av karta och punkter (både .pdf och .gpx) har ersatt de tidigare versionerna. Ladda ner på nytt här! OBS

Uppsala-Roslagskretsens hantering av corona-pandemin

Det nya coronaviruset verkar inte försvinna i närtid. Uppsala-Roslagskretsen av SXK tar situationen på allvar och fortsätter att noga följa råd och rekommendationer, inte bara till bokstaven utan även till andemeningen. Våra medlemmar är till stor del 70-plussare, en grupp i samhället som är följsam till de nya reglerna och inte heller bidrar stort till smittspridning. De flesta av våra arrangemang tar därför en paus. Sex-timmarsseglingarna har dock relativt enkelt gått att genomföra med stor social distansering.
Och precis som i så många andra sammanhang får vi anpassa oss och hitta nya vägar. Styrelsemöten liksom årsmötet går att genomföra digitalt. Vi ska se om det inte också går att ordna trevliga programkvällar via datorn. Vi provar oss fram. Information mailas ut och läggs också ut på sxk.se.
Men nog hoppas vi alla att pandemin snart kan läggas till handlingarna!

Qvinna Ombord nämndmöte

Inbjudan till nämndmöte för Qvinna Ombord finns nu under den nya menypunkten "Qvinna Ombord" eller direkt här.

Svenska Sjö

Svenska Sjö