Hoppa till huvudinnehåll

Båtteknik/Säkerhet

Båtsäsongen är här. En bra sak att göra innan första turen med båten är att prova din uppblåsbara flytväst, före du eventuellt hamnar i vattnet med den. En test som Svenska Kryssarklubben gjort visar nämligen att mellan 5-10 % inte blåses upp när de hamnar i vattnet.
I den här filmen, som är gjord på uppdrag av Båttekniska nämnden, får du tips på egenkontroll.


Båttekniska Nämnden (BTN) arbetar med att granska, prova och testa allt som har med båtteknik att göra samt informerar och rapporterar om resultaten. Den arbetar också med utbildning, säkerhet och ger hjälp och stöd till medlemmarna i tekniska frågor.

Huvuddelen av det båttekniska arbetet görs ute i de lokala kretsarna. BTN stödjer, delfinansierar och sammanställer detta arbete.

Tekniska artiklar
Här på BTN:s webbplats finns en större mängd tekniska artiklar lagrade om allt från satellitnavigering till ankring som är publicerade i olika form genom åren.

Checklistor
För att underlätta arbetet vår och höst finns här några checklistor, som du kan anpassa själv efter egen båt.

Vårt Forum
Här finns också vårt Båttekniska Forum där en mycket stor mängd frågor är ställda och besvarade och där du naturligtvis kan ställa nya frågor och få svar - ibland inom några minuter.

Tips
Har du ett båttekniskt tips som kan vara av allmänt intresse så skriv gärna in det i vårt Båttekniska Forum under respektive ämnesområde. Eller kontakta någon i båttekniska nämnden (BTN).

Felrapport eller haveri?
Har du råkar ut för fel eller haveri som kan vara av allmänt båttekniskt intresse? Kontakta då gärna någon i båttekniska nämnden (BTN).

Nya artiklar
Vill du bidra med en artikel till vårt artikelarkiv? Kontakta då gärna någon i båttekniska nämnden (BTN).