Hoppa till huvudinnehåll

Samarbetsorganisationer

Representation 2020/2021
 

Allmänna reklammationsnämnden (ARN)
- Peter Borenberg
- Ulf Lindskog

Båtmiljörådet
Kryssarklubbens representant:
- Olle Svärd

Nämnden för båtlivsutbildning (NFB)
NFB fastställer krav för och administrerar olika intyg inom båtlivsutbildningen. Man informerar också allmänhet och studieförbund i frågor om båtlivsutbildning.
Kryssarklubbens representanter:
- Per Tistad
- Anders Knutas (suppleant)
- Margit Strand (revisor)

Sjösportens Samarbetsdelegation (SSD)
Delegation är sammansatt av representanter från Svenska Kryssarklubben, Svenska Båtunionen och Svenska Seglarförbundet och har till syfte att mot myndigheter och andra organisationer verka som en gemensam representant för svenskt båtliv. Remisser från myndigheter till Kryssarklubben behandlas i de flesta fall i delegationen. Då alla tre organisationerna är överens om ett svar avges detta i delegationens namn.
Kryssarklubbens representanter:
- Peter Follin
- Fredrik Norén (suppleant)

Sjösäkerhetsrådet
Sjösäkerhetsrådet har som ordförande generaldirektören i Sjöfartsverket. I rådet finns representanter för: Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen, Rikspolisstyrelsen, Statens Räddningsverk, Svenska Kryssarklubben, Båtförsäkringsbolagen, Svenska Seglarförbundet, Svenska Båtunionen, Sportdykarna, Båtbranschens Riksförbund.
Kryssarklubbens representanter:
- Peter Follin 
- Fredrik Norén (suppleant)

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola
- Lars-Eric Ericson
- Bo Steiner (suppleant)

Svenska Sjö Intressenter AB 
Kryssarklubbens representant:
- Lars-Eric Ericson
- Ulf Lindskog

Svenskt Friluftsliv
Svenska Kryssarklubben är en av 26 ideella organisationer, alla med stark förankring i friluftsliv och folkhälsa, som ingår i Svenskt Friluftsliv. Tillsammans organiserar föreningarna 1,6 miljoner medlemmar i närmare 9 000 lokala- och regionala klubbar.