Hoppa till huvudinnehåll

Stockholmskretsen

Svenska Kryssarklubben följer folkhälsomyndighetens rekommendationer beträffande Covid-19 och vi är angelägna om att alla deltagare gör detsamma.  Boka av om du har symtom eller har haft kontakt med smittad.

Vattenskoter – obligatoriskt Förarintyg från 1 maj 2022

Tips! Gå SXK:s Stockholmskretsens utbildning i Förarintyg!

Får jag lov att köra vattenskoter om jag har något av NFB:s intyg?

Från 1 maj 2022 införs krav på förarbevis för att få framföra vattenskoter. Om du har Förarintyg, Manöverintyg för högfartsbåt eller Kustskepparintyg hos NFB så får du lov att framföra vattenskoter fram till 30 april 2023 utan förarbevis för vattenskoter. Man ska kunna visa upp sitt NFB-intyg tillsammans med giltig ID-handling. Det finns även en övergångsregel som innebär att man kan validera in något av de tre intygen till ett förarbevis för vattenskoter hos Transportstyrelsen utan att gå någon utbildning för vattenskoter. Övergångsregeln gäller för intyg tagna före 1 maj 2022, och kan utnyttjas fram till 30 april 2023.

Observera att NFB inte har några digitala intyg som vi kan skicka ut i form av en pdf. Man får själv kopiera/scanna sin intygsbok och skapa en pdf som kan skickas med i ansökan till Transportstyrelsen.

Ansök på Transportstyrelsens hemsida om ett Förarbevis för vattenskoter (sista dag för ansökan är 30 april 2023). När du har gjort det få får du ett Förarbevis för vattenskoter som gäller tills vidare. Förarbeviset utfärdas i elektronisk form.

Nu kan du anmäla dig till nästa sommars seglarläger

Läs mer och boka din lägerplats redan nu. Välkommen!

Seglarlägret Malma Kvarn 

Konfirmationslägret Malma Kvarn 

Daglägret Kryssis, Huvudsta strand
 

Stora Hunduddens varvsförening

Stora Hunduddens Varvsförening för KSSS och SXKs Stockholmskrets erbjuder hamn-, vinteruppläggnings- och vinterhamnplats för de båtägare som är medlemmar samt har sin båt anmäld och registrerad i antingen Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets eller Kungliga Svenska Segelsällskapet.

Nytt nummer av Ostpricken!

Det första numret för 2022 har utgivning den 6/2. Ostpricken kommer med fyra nummer per år och innehåller båtglädje, kunskap och information.

Hyr vårat klubbhus i Malma Kvarn!

Hyr vårat charmiga klubbhus för fest, konferens eller event. Vi har 60 bäddar och plats för lika många matgäster samt ett fint restaurangkök att laga mat i.
Huset är i vandrarhemsstandard och ligger lugnt beläget med bastu, badsjö och vacker natur runt knuten.

Bastun är nu flyttad till sin vinterförvaring. 

Vi tackar för  en  fin säsong och hälsar alla våra medlemmar välkomna åter nästa sommar! 
Vi tar alltid tacksamt emot bidrag till vår fina verksamhet på vårat swisch-konto 123 570 53 55 

Följ Stockholmskretsen på Facebook

Se vad som händer hos oss på Facebook!

Nyhetsbrev

Få det senaste från Stockholmskretsen direkt i mailen!

Svenska Sjö

Svenska Sjö