Hoppa till huvudinnehåll

Västkustkretsen

Coronatider på kansliet i Långedrag.

Vi har med anledning av Covid-19/Coronavirus inte öppet vårt kansli för spontanbesök men vi finns här oftast måndag-torsdag kl 10-15. Ring eller maila oss gärna så bestämmer vi möte alt hjälper er via mail/telefon. 

Gäller ditt ärende Västkustens Naturhamnars app kan du hitta info här på hemsidan: https://www.sxk.se/vastkustkretsen/publikationer/sxk-v-appen.

Är det så att din app inte aktiverats trots att du har betalt för årets vårutgåva kan du gå in i appen under abonnemang och radera enheten från abonnemanget och sedan logga på igen. Du behöver ditt abonnemangsid och det står på fakturan som du fick i våras.

Fortsatt trevlig sensommar!

 

Västkustkretsen är en båtklubb för alla! Vi har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och säkrare oavsett om du har motor- eller segelbåt.

Västkustkretsen anordnar över 300 aktiviteter varje år, det spelar ingen roll om du siktar mot färdmål långt bort eller naturhamnen en sjömil från hemmahamnen. Du behöver inte ens ha egen båt, i nätverket Solisterna finns de som har båt men saknar besättning och tvärtom. Eskaderverksamheten öppnar möjligheter att ta sig till mål både nära och längre bort i gemenskapen och tryggheten med andra.

Behöver du stärka dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter? Västkustkretsen bedriver en mycket omfattande utbildningsverksamhet både inom grundläggande nautisk kompetens, fortsättningskurser, sjukvård, radio och elektronik. I båttekniska pärmen hittar du svar på många av de båttekniska frågorna och får tips på bra lösningar. Som medlem har du också möjlighet att hyra utrustning och specialverktyg.

Söker du en social gemenskap med andra likasinnade finns Sång och musik som både lär ut och spelar, föredrag och utflykter. Sedan 2017 har vi också en ungdomsverksamhet kring vår IF-båt. Totalt är vi ca 140 funktionärer som skapar Västkustkretsens verksamhet.

Sist men inte minst har vi en Qvinna Ombord verksamhet. De anordnar utbildningar och eskadrar som vänder sig till våra kvinnliga medlemmar.

Hamn & Ankarplatser

Från Onsala i söder till norska gränsen i norr har Västkustkretsen skapat 300 naturhamnar och ankarplatser för att öka tryggheten för dig som båtägare.

Gratis Förarintyg

Västkustkretsen erbjuder sina medlemmar att deltaga på någon av våra Förarintygskurser gratis.

Nyhetsbrev

Få det senaste från Västkustkretsen direkt i inkorgen!