Hoppa till huvudinnehåll

Västkustkretsen

Vi vill meddela alla prenumeranter på Västkustens Naturhamnar att Vårutgåvan för 2020 kommer i era brevlådor denna vecka (v 21)! Tyvärr kommer inte appen att vara uppdaterad samtidigt som Vårutgåvan nu går ut. Vi återkommer i veckobrevet och här på hemsidan så fort apparna är godkända i Google Play samt Appstore och då är det bra att uppdatera sina enheter med den senaste versionen.

Med anledning av Covid-19/Coronavirus har Västkustkretsen från och med 2020-03-19 beslutat att:

  • Vi följer rapporter och råd från Folkhälsomyndigheten om vad som händer dag för dag.
  • Västkustkretsens kansli på Talattagatan 24 stänger för besökare men finns tillgängligt på telefon och epost som vanligt. Måste man träffa personal kan det avtalas från fall till fall.
  • Kommittéer uppmanas att begränsa interna möten till ett minimum och att försöka använda telefon- och e-möten i möjligaste mån.
  • Varje kommitté/grupp avgör själva om man genomför aktiviteter/träffar men rekommendationen är att avstå. Vi vädjar till alla deltagare att inte komma om man känner några sjukdomssymptom.

Västkustkretsen är en båtklubb för alla! Vi har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra Ditt båtliv enklare, roligare och säkrare oavsett om du har motor- eller segelbåt.

Västkustkretsen anordnar över 300 aktiviteter varje år, det spelar ingen roll om du siktar mot färdmål långt bort eller naturhamnen en sjömil från hemmahamnen. Du behöver inte ens ha egen båt, i nätverket Solisterna finns de som har båt men saknar besättning och tvärtom. Eskaderverksamheten öppnar möjligheter att ta sig till mål både nära och längre bort i gemenskapen och tryggheten med andra.

Behöver du stärka dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter? Västkustkretsen bedriver en mycket omfattande utbildningsverksamhet både inom grundläggande nautisk kompetens, fortsättningskurser, sjukvård, radio och elektronik. I båttekniska pärmen hittar du svar på många av de båttekniska frågorna och får tips på bra lösningar. Som medlem har du också möjlighet att hyra utrustning och specialverktyg.

Söker du en social gemenskap med andra likasinnade finns Sång och musik som både lär ut och spelar, föredrag och utflykter. Sedan 2017 har vi också en ungdomsverksamhet kring vår IF-båt. Totalt är vi ca 140 funktionärer som skapar Västkustkretsens verksamhet.

Sist men inte minst har vi en Qvinna Ombord verksamhet. De anordnar utbildningar och eskadrar som vänder sig till våra kvinnliga medlemmar.

Hamn & Ankarplatser

Från Onsala i söder till norska gränsen i norr har Västkustkretsen skapat 300 naturhamnar och ankarplatser för att öka tryggheten för dig som båtägare.

Gratis Förarintyg

Västkustkretsen erbjuder sina medlemmar att deltaga på någon av våra Förarintygskurser gratis.

Nyhetsbrev

Få det senaste från Västkustkretsen direkt i inkorgen!