Hoppa till huvudinnehåll

Västkustkretsen

Årsmöte i SXK Västkustkretsen 2020

På grund av det rådande läget med Corona kommer årets årsmöte att hållas online. Det går fint att ansluta till mötet från en dator, platta eller telefon.

Årsmötet börjar onsdag 25 november klockan 18:30. Online-mötet startar cirka 30 minuter innan.

För att ansluta klickar du på länken till mötet här. (Här om du har Zoom-klient)

För er som inte har varit med om online-möten med Zoom tidigare har vi lagt upp en liten informationssida här. Där hittar ni även alla möteshandlingar (dagordning med mera)

Välkomna!


Coronatider på kansliet i Långedrag.

Vi har med anledning av Covid-19/Coronavirus inte öppet vårt kansli för spontanbesök men vi finns här oftast måndag-torsdag kl 10-15. Ring eller maila oss gärna så bestämmer vi möte alt hjälper er via mail/telefon. Telefon 031-690069. Mail: vastkustkretsen@sxk.se

Vill du handla medlemsvaror och inte har möjlighet att komma förbi oss så har vi vår webbutik som du hittar i vänstermarginalen lite längre ner på sidan. Vi levererar så fort som möjligt.

Efter de nya restriktionerna som kom v 47 så startar vi inga utbildningar mer denna termin. Vi följer utvecklingen och vårt utbildningsprogram för vårterminen kommer här på hemsidan direkt efter nyår. Du kommer att hitta alla våra utbildningar under "Utbildning" här till vänster. Vi jobbar med smågrupper för att kunna hålla avstånd och hindra smittspridning! Vi är mycket noggranna med att alla som kommer är friska, så har man minsta symtom på sjukdom så ska man stanna hemma!

Var rädda om er och er omgivning!

Fortsatt fin höstsäsong!

 

Västkustkretsen är en båtklubb för alla! Vi har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra ditt båtliv enklare, roligare och säkrare oavsett om du har motor- eller segelbåt.

Västkustkretsen anordnar över 300 aktiviteter varje år, det spelar ingen roll om du siktar mot färdmål långt bort eller naturhamnen en sjömil från hemmahamnen. Du behöver inte ens ha egen båt, i nätverket Solisterna finns de som har båt men saknar besättning och tvärtom. Eskaderverksamheten öppnar möjligheter att ta sig till mål både nära och längre bort i gemenskapen och tryggheten med andra.

Behöver du stärka dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter? Västkustkretsen bedriver en omfattande utbildningsverksamhet både inom grundläggande nautisk kompetens, fortsättningskurser, sjukvård, radio och elektronik. I båttekniska pärmen hittar du svar på många av de båttekniska frågorna och får tips på bra lösningar. Som medlem har du också möjlighet att hyra utrustning och specialverktyg.

Söker du en social gemenskap med andra likasinnade finns Sång och musik som både lär ut och spelar, föredrag och utflykter. Sedan 2017 har vi också en ungdomsverksamhet kring vår IF-båt. Totalt är vi ca 140 funktionärer som skapar Västkustkretsens verksamhet.

Sist men inte minst har vi en Qvinna Ombord verksamhet. De anordnar utbildningar och eskadrar som vänder sig till våra kvinnliga medlemmar.

Hamn & Ankarplatser

Från Onsala i söder till norska gränsen i norr har Västkustkretsen skapat 300 naturhamnar och ankarplatser för att öka tryggheten för dig som båtägare.

Gratis Förarintyg

Västkustkretsen erbjuder sina medlemmar att deltaga på någon av våra Förarintygskurser gratis.

Nyhetsbrev

Få det senaste från Västkustkretsen direkt i inkorgen!