Hoppa till huvudinnehåll

Västkustkretsen

Hej!

Sensommaren är härlig och båtlivet fortsätter för många av oss.

Appen SXK-V/ SXK-V2 - har du problem att din app slutat fungera trots att du har betalt årets faktura för vårutgåvan/appen så kan du gå in i appen under abonnemang och radera enhet från abonnemang och sedan logga på igen. Ditt abonnemangsid står på din faktura för vårutgåvan 2021. Mer tips om appen hittar du här: https://www.sxk.se/vastkustkretsen/publikationer/sxk-v-appen

Vår nya bok "Att upptäcka om Västkusten" finns nu i lager! Du kan läsa mer här: https://www.sxk.se/vastkustkretsen/publikationer

Vill du handla något ur vår webbutik hittar du den här: https://www.sxk.se/vastkustkretsen/butiken

Vi har gjort en broschyr med det mesta av det man behöver veta om Västkustkretsen. Du hittar den här.

Vi har fortfarande inte öppet för spontanbesök på kansliet i Långedrag men vi finns här oftast måndag-torsdag mellan kl 10-15. Hör av dig, via mail eller telefon, om du vill komma förbi så bokar vi ett möte.

Välkomna på det sätt som passar dig bäst!

Västkustkretsen är en båtklubb för alla! Vi har en mycket omfattande verksamhet som syftar till att göra ditt båtliv enklare, roligare och säkrare oavsett om du har motor- eller segelbåt.

Västkustkretsen anordnar över 300 aktiviteter varje år, det spelar ingen roll om du siktar mot färdmål långt bort eller naturhamnen en sjömil från hemmahamnen. Du behöver inte ens ha egen båt, i nätverket Solisterna finns de som har båt men saknar besättning och tvärtom. Eskaderverksamheten öppnar möjligheter att ta sig till mål både nära och längre bort i gemenskapen och tryggheten med andra.

Behöver du stärka dina teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter? Västkustkretsen bedriver en omfattande utbildningsverksamhet både inom grundläggande nautisk kompetens, fortsättningskurser, sjukvård, radio och elektronik. I båttekniska pärmen hittar du svar på många av de båttekniska frågorna och får tips på bra lösningar. Som medlem har du också möjlighet att hyra utrustning och specialverktyg.

Söker du en social gemenskap med andra likasinnade finns Sång och musik som både lär ut och spelar, föredrag och utflykter. Sedan 2017 har vi också en ungdomsverksamhet kring vår IF-båt. Totalt är vi ca 140 funktionärer som skapar Västkustkretsens verksamhet.

Sist men inte minst har vi en Qvinna Ombord verksamhet. De anordnar utbildningar och eskadrar som vänder sig till våra kvinnliga medlemmar.

Hamn & Ankarplatser

Från Onsala i söder till norska gränsen i norr har Västkustkretsen skapat 300 naturhamnar och ankarplatser för att öka tryggheten för dig som båtägare.

Gratis Förarintyg

Västkustkretsen erbjuder sina medlemmar att deltaga på någon av våra Förarintygskurser gratis.

Nyhetsbrev

Få det senaste från Västkustkretsen direkt i inkorgen!