Hoppa till huvudinnehåll

Sörmlandskretsen

Välkommen till Sörmlandskretsen

I Sörmlandskretsen ordnar vi eskadrar varje år. Vi arrangerar kurser och föreläsningar om båtanknuta ämnen och bjuder då ofta in Sörmlandskustens båtklubbar. Kretsen underhåller och hyr ut två av SXK:s IF-båtar - Tant Brun och Tant Gredelin. Antalet SXK-bojar i Sörmlands skärgård utökas med en eller två per år. Qvinna Ombord är ett nätverk för båtintresserad kvinnor längs kusten. Kretstidningen Kretsnytt kommer ut fyra gånger per år.

 


Testa vår egen båtförsäkring – Svenska Sjö

Sörmlands Sparbank

 

Sörmlandskretsen har genomfört Båtens dag i Nyköpings Gästhamn

Vädret var strålande. Sjöräddningen från Trosa var på besök och tog emot många intresserade gäster. Två fiskebåtar tog passagerare med på en tur ut på Stadsfjärden. Den som ville fick ta en tur med en av IF-båtarna. Kön till grillningen av hamburgare var lång. Många hade tidigare aldrig hört talas om Kryssarklubben.

Sörmlandskretsens traditionella pingstträff gick av stapeln på Ringsö

10 båtar och 18 personer samlades på Ringsö lördag-söndag. Vädret och vinden var gynnsamma. Det kom några regnstänk på kvällen när det var dags för tapto men i övrigt var det sol. Vi hade perfekt lä bakom klipporna trots varierande vindar. Det var en härlig inledning på båtsäsongen för flera av oss.