Hoppa till huvudinnehåll

Qvinna Ombord

Qvinna ombord i Sörmland är ett gäng båtintresserade tjejer som gilla att umgås både på land och till sjöss. Det är alltid hög stämning på våra träffar. Vi träffas för myskvällar, övernattning och segling.  Vi försöker också lära oss något nytt eller träna på gamla färdigheter. 

 Kontaktperson för QO är:  Ann-Mari Westerlind, annmari.westerlind@icloud.com.

Qvinna Ombord -våren 2023

Qvinna ombord - aktuellt

Måndagen den 19 juni var vi fyra medlemmar i Qvinna ombord som tränade på hur man lägger ut och lägger till vid brygga och mellan bommar. Vi startade med lite teoretiska grunder och sedan var det dags att gå till handling under lugn och trygg ledning av Matts Andersson som gav klart godkänt till oss alla. Tror att vi alla nu är mer trygga med att manövrera en båt och att vi nu kommer träna mer på våra färdigheter på den egna båten i sommar.

Vi hade planerat för en tjejsegling den 2 september, med då flera är dubbelbokade denna dag undersöker vi nu om det finns intresse av en tjejsegling den 9 september i stället. 
Vi räkna med att vara ute hela dagen.  Om det finns risk att det ska bli kraftiga vindar eller ösregn ställer vi in.

Om du är intresserad av tjejsegling den 9 september svara senast den 15 augusti till Katrin, mail Ki@telia.com

Hoppas vi ses önskar Qvinna ombordkommittén genom

Katrin och Sara

 

 

 

 

 

 

Uppstartsmöte 23 febr 2022       Den 23 februari hade QO i Sörmlandskretsen uppstartsmöte efter pandemin.

Vi var 9 personer varav två gäster från Stockholmskretsen och två nya qvinnor från Nyköping. Roligt. Lena hade förberett en jättegod soppa med smak av kräftstjärtar samt surdegsbröd och ost. Vi började med att presentera oss för varandra inklusive lite båtlivserfarenheter och båtar. Alltid härlig energi när båtlivsnacket kommer igång.

Ammi fick börja med att berätta historien om Sörmlandskretsens QO-kommitté och vi andra "stammisar" fyllde i. Så var det dags för kaffe och supergod ananaspaj som Lili-Anne hade bakat.

Stockholmskretsens representanter berättade att de har en kommitté som består av sex personer. De planerar en QO helg den 21-22 maj på Malma Kvarn dit alla QO-grupper välkomnas. Ungefär samma upplägg som våra vårvinterträffar. Man har också haft digitala utbildningar och tjejseglingar.

Ett förslag till namnbyte, initierat av Stockholmskretsen, är på gång och många förslag har kommit in. Beslutas i så fall av riksorganisationen.

 

 

I Sörmland gör vi nu också ett försök med att få till en vårvinterträff vid Nynäs Bränneri helgen före påsk. Inbjudan kommer.

Den mysiga kvällen avslutades med att Lena visade några fina bilder och berättade om deras eskader till Gotland förra sommaren. Roligt med tips och inspirerande med sommarbilder.

Tack alla för en jätte rolig kväll.  Vi ses igen!  Titti

 

Vårvinterträffen på Nynäs

 

 

 

 

 

 

 

Bifogade filer