Hoppa till huvudinnehåll

Blekingekretsen

Välkommen till Blekingekretsen.

Här hittar du information om Svenska Kryssarklubbens Blekingekrets. Vi vänder oss inte bara till blekingebor utan har också medlemmar i stora delar av Skåne och Småland. Hanöbukten är vårt hemmavatten.

Programmet med våra aktiviteter uppdateras regelbundet och här finns också information om Utklippan och om SXK:s bojar i Blekinge skärgård.
Om Du saknar något på våra sidor eller vill ha kontakt med någon i styrelsen, skicka gärna e-post tll blekingekretsen@sxk.se.


Aktuellt

  • Missa inte sommarens Kretsaktuellt, läs Sommaren 2022
  • I sommar kommer vi att lägga ut två nya bojar i skärgården. Det blir en i Byrumsviken och en vid Tärnö om allt går väl. Det blir alltså en dubblering av bojarna på dessa platser.
    Länk att visa alla svajbojar på Google Maps
  • Problem med Sjöfartsverkets nya sjökort har uppmärksammats. 3-m-kurvan har utvidgats och felaktiga grund har ritats in. Spara dina gamla sjökort och var försiktig med uppdatering av sjökort till plottern.
    Läs mer (länken öppnas i nytt fönster).
  • Bokning av lägenheten på Utklippan pågår. Kolla menyfliken Utklippan

Vill du bli ambassadör för Kryssarklubben och hjälpa till att värva nya medlemmar?
Läs mer


Blekingekretsens program, våren 2022

 

Studiebesök på sjöräddningen Hasslö

Sjöräddningen Hasslö Blekingekretsens medlemmar inbjuds till ett studiebesök på SSRS RS Hasslö 

Tid: Söndagen 8 maj kl. 14.00
Plats: Garpahamnen, Hasslö

Under 2020 drabbades stationen av en brand som förstörde stationsbyggnaden. Återuppbyggnaden pågår med bidrag från många medlemmar, inklusive Blekingekretsen. Det blir info och studiebesök - och det kan också -för de hågade - erbjudas en tur i 30 knop med Michano, den större räddningskryssaren.

Föranmälan: senast den 6 maj till anmalan.blekingekretsen@sxk.se eller tel 0706-790188.

Välkomna!


Tidigare under våren

Föredrag: En berättelse om lååång segling 

Tid: Onsdag den 16 februari kl. 18.30
Lokal: KSS klubbhus på Dragsö, Seglarevägen, Karlskrona

OBS: styrelsen har beslutat att skjuta detta föredrag till höstprogrammet, pga. pågående smittspridning av covid-19”

Seglarparet Lars och Erja Ödmark lovade varandra dyrt och heligt att en dag segla jorden runt. När barnen börjat på sina respektive universitet, tjugotre år senare, var tiden inne. De köpte en större båt, en Beneteau Oceanis 46, som de utrustade för långsegling. Med S/Y Ambika seglade de iväg från Stockholm på sitt livs stora äventyr som tog dem till platser som de tidigare inte ens hört talas om. Fem år senare kom de tillbaka, berikade av alla spännande möten, utmaningar och upplevelser från resan

Föranmälan: anmalan.blekingekretsen@sxk.se eller 0706-790188.
Föredraget kommer också att sändas ut via Zoom. En länk skickas ut dagen innan till alla medlemmar med registrerad e-postadress.

Välkomna!


Föredrag: Meteorologi för seglare (och andra)

Tid: Onsdag den 9 mars kl. 18.30
Lokal: Sörbycentret, Västra Industrigatan 5, Ronneby

Onsdagen den 9 mars kan vi lyssna på meteorolog Per-Erik Bergström, som lovat berätta om väder i allmänhet och sjöväder i synnerhet. Han kommer även att tala om de vädersajter på internet som vi gärna använder oss av; hur de genereras, vad man kan utläsa ur dem och vad man inte kan utläsa ur dem. 

Föranmälan:  anmalan.blekingekretsen@sxk.se eller tel 0706-790188.
Föredraget kommer också att sändas ut digitalt på Zoom. En länk skickas ut dagen innan till alla medlemmar med registrerat sin e-postadress.

Välkomna!

Här är en länk till inspelningen av föredraget, för de som inte hade tillfälle att delta:
Klicka här


Kontroll av uppblåsbara flytvästar

Tid: Onsdag den 13 april kl. 18.00
Lokal: Svaneviks Bryggförenings klubbstuga, Solskensvägen 2, Karlshamn

Vi har genomfört denna aktivitet flera gånger, och varje gång hittar vi någon eller några västar som inte är funktionsdugliga. Har DU kollat din väst? Endast Baltic västar kan åtgärdas med montering av säkring, övriga kan kontrolleras. Vi berättar om vad du själv kan (= bör) göra och utför kontroll på de västar som föranmälts.

Ange i din anmälan vilken eller vilka västar du vill få kollat, och hur många. Kontrollen är kostnadsfri, men eventuellt material (patroner, bobiner) får du betala.

Föranmälan:  anmalan.blekingekretsen@sxk.se (helst) eller 0706-790188 senast 1/4 för att vi skall få hem erforderligt material. Antalet är begränsat och principen ”Först till kvarn” gäller!

Välkomna!


 

 

 

Svenska Sjö

 

 

Kretsträffar Blekingekretsen

De arrangemang/träffar som Blekingekretsen ordnar hittar du på kretsens hemsida på sidan 'Program'.