Hoppa till huvudinnehåll

Program

Blekingekretsens program, våren 2022


OBS: styrelsen har beslutat att skjuta detta föredrag till höstprogrammet, pga. pågående smittspridning av covid-19”

 

Föredrag: En berättelse om lååång segling 

Tid: Onsdag den 16 februari kl. 18.30
Lokal: KSS klubbhus på Dragsö, Seglarevägen, Karlskrona

Seglarparet Lars och Erja Ödmark lovade varandra dyrt och heligt att en dag segla jorden runt. När barnen börjat på sina respektive universitet, tjugotre år senare, var tiden inne. De köpte en större båt, en Beneteau Oceanis 46, som de utrustade för långsegling. Med S/Y Ambika seglade de iväg från Stockholm på sitt livs stora äventyr som tog dem till platser som de tidigare inte ens hört talas om. Fem år senare kom de tillbaka, berikade av alla spännande möten, utmaningar och upplevelser från resan

Föranmälan: anmalan.blekingekretsen@sxk.se eller 0706-790188.
Föredraget kommer också att sändas ut via Zoom. En länk skickas ut dagen innan till alla medlemmar med registrerad e-postadress.

Välkomna!


Föredrag: Meteorologi för seglare (och andra)

Tid: Onsdag den 9 mars kl. 18.30
Lokal: Sörbycentret, Västra Industrigatan 5, Ronneby

Onsdagen den 9 mars kan vi lyssna på meteorolog Per-Erik Bergström, som lovat berätta om väder i allmänhet och sjöväder i synnerhet. Han kommer även att tala om de vädersajter på internet som vi gärna använder oss av; hur de genereras, vad man kan utläsa ur dem och vad man inte kan utläsa ur dem. 

Föranmälan:  anmalan.blekingekretsen@sxk.se eller tel 0706-790188.
Föredraget kommer också att sändas ut digitalt på Zoom. En länk skickas ut dagen innan till alla medlemmar med registrerat sin e-postadress.

Välkomna!


Kontroll av uppblåsbara flytvästar

Tid: Onsdag den 13 april kl. 18.00
Lokal: Svaneviks Bryggförenings klubbstuga, Solskensvägen 2, Karlshamn

Vi har genomfört denna aktivitet flera gånger, och varje gång hittar vi någon eller några västar som inte är funktionsdugliga. Har DU kollat din väst? Endast Baltic västar kan åtgärdas med montering av säkring, övriga kan kontrolleras. Vi berättar om vad du själv kan (= bör) göra och utför kontroll på de västar som föranmälts.

Ange i din anmälan vilken eller vilka västar du vill få kollat, och hur många. Kontrollen är kostnadsfri, men eventuellt material (patroner, bobiner) får du betala.

Föranmälan:  anmalan.blekingekretsen@sxk.se (helst) eller 0706-790188 senast 1/4 för att vi skall få hem erforderligt material. Antalet är begränsat och principen ”Först till kvarn” gäller!

Välkomna!


Studiebesök på sjöräddningen Hasslö

Sjöräddningen Hasslö Blekingekretsens medlemmar inbjuds till ett studiebesök på SSRS RS Hasslö 

Tid: Söndagen 8 maj kl. 14.00
Plats: Garpahamnen, Hasslö

Under 2020 drabbades stationen av en brand som förstörde stationsbyggnaden. Återuppbyggnaden pågår med bidrag från många medlemmar, inklusive Blekingekretsen. Det blir info och studiebesök - och det kan också -för de hågade - erbjudas en tur i 30 knop med Michano, den större räddningskryssaren.

Föranmälan: senast den 6 maj till anmalan.blekingekretsen@sxk.se eller tel 0706-790188.

Välkomna!