Hoppa till huvudinnehåll

Utklippan - Senaste nytt

2022

   * 27/10 Å nu är det sedan ett tag strömlöst på Utklippan. Igen. Verkar som om kabeln gett upp totalt. Vi vet i nuläget inget om hur det ska lösas. Jag återkommer när det händer något.

2023

1/2 Har varit på  ett inledande möte med representanter för Karlskrona kommun. Mötet kom till stånd genom samarbete mellan Ornitologerna, SXK samt en fd anställd i kommunen. Vi arbetar tillsammans för en lösning. Jag tror inte vi får ström till sommaren. Våra verksamheter får väl ligga nere så länge  då. Vi jobbar vidare. Jag känner faktiskt en strimma av hopp.  Återkommer

17/4 Nä. Blir ingen el i sommar. Pratade nyss med representant för Fastighetsverket. Blir gästhamn i sommar. Och sop o latrintömning. Knappast mer. Lägenheten med allt finns kvar. Man kan ju sova där. Med fotogenlampa eller liknande som lyse. Inget eldrivet kommer att funka. Det innebär att vi inte heller kan få färskvatten eller gå på vattentoa. Eller laga mat. Men utan el o vatten blir det tufft. Vi kommer inte att ha stugvärdar i sommar. Vår verksamhet som stugvärdar blir jobbig i sommar. Man tvingas att laga mat o hålla mat kyld i båten. Känner du att du ändå vill ställa upp? Vi tar ingen avgift i år. Jag tänker ändå försöka. Troligen första veckan i Augusti. Å så får vi hoppas att myndigheter o kommun hittar en finansiering av ny kabel.

Glömde en sak. Finns inga jollar. Rekommenderar egen eller Östra piren. Västra funkar när man är säker att den inte behövs.

15/6 Uppdatering. Nu händer det en del därute. Man ordnar med nya fräscha grillplatser på Norra o Södraskär. Nya jollar kommer ut. Ny fast brygga byggs för jollar i hörnet på Mellanskär. Nya flytbryggor m y- bommar läggs på Norra o Södraskär. Å vi har fått tillbaka vår bod. Så skönt.

Arbetena m jollar o bryggor börjar nästa vecka.

Kul att SFV verkar vilja satsa på en framtid.

Inget nytt om elen.

28/7 Har tillsammans med Bengt Niklasson o vänner vänner torrsatt jaktkanoten. Bengt har målat och fixare. Kanonjobb. Tack Bengt och alla!!!!

Att vi torrsätter redan nu beror som ni förstår på att vi inte har någon verksamhet i sommar pga ingen el.

 

 

Pär Aronzon Sammankallande för SXK Utklippan

zatasail@gmail.com, 0708-114173