Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Svenska Kryssarklubben är föreningen för dig som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Vi finns vid Sveriges kuster, skärgårdar och stora sjöar, samt hav, för dig som vill få ut mer av ditt båtliv, oavsett om du äger eller hyr en båt.

Svenska Kryssarklubben ger dig tips på fina hamnar och hur du lägger till säkert.
Kryssarklubben erbjuder hamn- och farledsinformation, tillhandahåller kartskisser, har lagt ut över 240 bojar som du som medlem kan lägga till vid längs Sveriges kuster och skärgårdar. Vi har borrat i bergdubb - hittills drygt 5500 stycken på västkusten, underhåller kummel och enslinjer, allt för att ge dig en säker navigering och en trygg förtöjning. Svenska Kryssarklubbens uthamnar är välbesökta mötesplatser för medlemmar från när och fjärran.

Inspirerar dig till härliga båtfärder, nära och fjärran, bland annat familjeeskadrar.
Varje år arrangeras ett hundratals olika eskadrar i Svenska Kryssarklubbens regi, både i svenska vatten och till andra länder. Eskadrar på flera dagar för lite mer äventyrligt sinnade, liksom eskadrar för familjer där avståndet till en glasskiosk räknas in i båtfärden.

Vi ger dig gemenskap, 40 000 medlemmar; kvinnor, män, vänner och familjer, i motor- och segelbåtar.
Svenska Kryssarklubben finns i hela Sverige längs kusten, från Luleå i norr till Skåne och på Västkusten samt i Mälaren, Vättern och Vänern. Vi finns också i Medelhavet och i andra hav utomlands. Medlemmarna är organiserade i 14 kretsar.

Genom oss får du kunskap om bland annat motorer, segeltrimning och navigation.
Varje år arrangerar Svenska Kryssarklubben mängder av kurser och utbildningar för sina medlemmar som gör dig till en säkrare båtförare på sjön och när du ska lägga till i hamnar.

Vi erbjuder utbildning i segling för barn- och ungdomar, segling för vuxna, motorbåtskörning och hantering av motorer samt navigation i sjöväder, bara för att ge några exempel.

Svenska Kryssarklubbens utbildningscenter ligger på ostkusten i Malma Kvarn. Kurser hålls också i kretsarna över hela Sverige.

Läs mer om oss här!

 

Bli medlem i Svenska Kryssarklubben       Bli medlem i Svenska Kryssarklubben här
Klicka på bilden eller skanna QR-koden för att komma till medlemsanmälan.