Hoppa till huvudinnehåll

Säkring på uppblåsbar flytväst

Gasflakorna i Baltics äldre flytvästar, och andra med liknande utlösningsmekanism, kan lossna. Baltic har tagit fram en säkring för detta och ett verktyg för montering. Det är viktigt att få säkringen monterad, en väst med lös gasflaska fungerar inte.

Kryssarklubben erbjuder dig att få säkringen monterad gratis. Flytvästträffarna har varit pausade på grund av Corona i ca 1 år men vi startade igen under våren 2021, vi har haft 5 träffar under våren och två under hösten.Träffen den 17 januari 2022 är inställd på grund av corona läget, återkommer på något sätt under våren 2022. Håll utkik på hemsidan eller i veckobrevet när det blir.

Vi monterar säkringen, väger gasflaskan så den innehåller rätt mängd gas samt pumpar upp västen för att kontrollera om den är hel. Baltic står för säkringen och Kryssarklubben för monteringen. Vi har även gasflaskor, bobiner med nya bäst-före-datum och grenband till försäljning.

 Vi erbjuder oss också att komma till andra båtklubbar/hamnar för att göra montering och service på plats.

Vi har spelat in en film https://www.youtube.com/watch?v=laPti1chJ_E där vi visar hur man gör årlig service på sin egen väst.

Tekniska kommittén har sedan april 2016 haft många flytvästträffar där vi monterat säkringar och kontrollerat ca 2600 västar. Någonstans mellan 5 och10 procent av dem har varit defekta – nästan alla på grund av lös gasflaska, några västar var inte täta.

Tillbaka till Båtteknik Västkustkretsen >>


Västkustkretsens Tekniska kommitté, nov 2021.

Dela i sociala medier