Hoppa till huvudinnehåll

Säkring på uppblåsbar flytväst

Gaspatronerna i Baltics äldre flytvästar, och andra med liknande utlösningsmekanism, kan lossna. Baltic har tagit fram en säkring för detta och ett verktyg för montering. Det är viktigt att få säkringen monterad, en väst med lös patron fungerar inte.

Kryssarklubben erbjuder dig att få säkringen monterad gratis andra måndagen i månaden, (inställt tillsvidare på grund av coronaviruset och ej juli och augusti) klockan 16.00 eller 17.00.
Du måste boka tid, läs mer och boka här. Kom i tid, vi startar med gemensam information 
(Filtrera aktivitetslistan med klick i "Träff" och i "Västkustkretsen".)

Vi monterar säkringen, väger patronen så den innehåller rätt mängd gas samt pumpar upp västen för att kontrollera om den är hel. Baltic står för säkringen och Kryssarklubben för monteringen. Vi har även gaspatroner, bobiner med nya bäst-före-datum och grenband till försäljning.

Träffarna fortsätter under våren fram till juni och under hösten från september, så länge behov finns. Vi erbjuder oss också komma till andra båtklubbar/hamnar för att göra montering och service på plats.

Tekniska kommittén har sedan april 2016 haft många flytvästträffar där vi monterat säkringar och kontrollerat ca 2400 västar. Någonstans mellan 5-10 procent av dem har varit defekta – nästan alla på grund av lös gaspatron, några västar var inte täta.

Tillbaka till Båtteknik Västkustkretsen >>


Västkustkretsens Tekniska kommitté, jan 2019.

Dela i sociala medier