Hoppa till huvudinnehåll

Nya bojar i norra Vänern

Kryssarklubben lägger ut tre nya bojar i Vänern

Att lägga till vid en boj istället för att ankra, skonar havsmiljön under vattnet. Svenska Kryssarklubben har med ideella krafter lagt ut och underhåller över 230 bojar runt Sveriges kuster, i Vänern och Mälaren. Idag, den 17 juni, lägger Kryssarklubbens medlemmar ut ytterligare tre nya bojar i Vänern.

De tre nya bojarna kommer att ligga öster om Karlstad, säger Jörgen Sundin från Säffle, via en mobiltelefon ombord på pråmen som ska ut på Vänern för att lägga ut bojarna. Jörgen är en av fyra funktionärer som gör detta jobb ideellt.

Bojarna kommer att guppa utanför Hästholmen, Timmeröarna och Västra Långholmen (Sätersholmarna). 
Alla tre bojar ligger inom naturreservat och är tillgängliga för alla båtar.  
Totalt, med de tre nya, finns det 15 blå bojar från Svenska Kryssarklubben i Vänern.

Syftet med Svenska Kryssarklubbens blå bojar är att ge en säkrare ankring i naturhamnar, förutom att skona havsbotten. Bojarna finns från Bottenviken i norr till Strömstad på västkusten, samt i Vänern och Mälaren.

Var bojarna finns kan man se på sjökort från Kryssarklubbens hemsida (som även går att se i mobilen).

Mobilnummer till Jörgen Sundin: 070-514 09 29

Om Svenska Kryssarklubben:
Svenska Kryssarklubben är en av världens största båtklubbar med över 40 000 medlemmar. Kryssarklubben är för dig som vill få ut mer av ditt båtliv och som älskar båt, hav och skärgård för segel eller motor. Syftet med föreningen är att inspirera till ett aktivt båtliv, ökad gemenskap och dela erfarenheter och kunskaper för ett säkrare båtliv.
www.sxk.se

Dela i sociala medier