Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs

Vänerkretsens uthamn ligger på Ekenäs

Vänerkretsens uthamn Ekenäs

Medlemmar i SXK 2020:
Medlemmar i SXK får rabatt och betalar 100 kr i gästhamnsavgift (full avgift 180 kr) med eller utan el, vid övernattning i gästhamnen.
Gäller även husbil och husvagn.
Enda sättet att få rabatt är att uppvisa ett aktuellt medlemskort i SXK.

Arrendator är Royne Karlsson, Roynes Magasin AB
Royne 070-528 86 06, Restaurangen 070-263 86 06
www.ekenäs.se 

Övrigt:
Bra placerat på spetsen av Värmlandsnäs och med otrolig utsikt ligger Ekenäs Gästhamn. Området är mycket avslappnande och naturen mycket fin. Många beger sig hit för fisket i närheten eller för paddling i naturreservatet Lurö. I Ekenäs Gästhamn finns en ny restaurang, servicehus samt båtuthyrning. 4 stugor finns också att hyra för övernattningsmöjligheter. 

Restaurangen på Ekenäs öppnar 25 maj och kommer ha helgöppet.
Boka gärna bord! Ring Restaurangen 070-263 86 06.

Gästplatser:25
Förtöjning:Boj (snedförtöjning)

 

_________________________________________

På sydspetsen av Värmlandsnäs ligger Vänerkretsens uthamn Ekenäs. Om du inte äger båt går det lika bra att ta sig hit ut även landvägen. Du passerar då gammal kulturbygd på en slingrande väg ut mot Näset. Viltvarning kan nog vara på sin plats, det finns både älg och rådjur på Värmlandsnäs.
Det här är första anblicken när du kommer till Ekenäs sjövägen. Den nya restaurangen och bryggan på styrbords sida, i bakgrunden Sjöbodarna , kiosk café samt uteservering. På Vänerkretsens anslagstavla finns information om Kryssarklubben, Vänerkretsen, Luröskärgården och landskapet kring Värmlandsnäs.
Från bryggan utgår även turbåtar till Lurö.

_________________________________________

Om uppträdande i SXK uthamn Ekenäs 2017 och tidigare
Ibland får man berättat för sig saker som man inte tror är sanna. Följande berättelser om medlemmar i kryssarklubbens beteenden i Gästhamnen och vår uthamn Ekenäs har kommit till min kännedom. Det gäller naturligtvis få medlemmar men de som misskött sig skämmer ut sig själva och svärtar ner anseendet för kryssarklubbens andra medlemmar.
Det är personalen i Gästhamnen som har framfört klagomålen.
Det har gällt fram för allt två saker.
Det ena är att man inte accepterat att man som kryssarklubbsmedlem måste kunna visa upp ett giltigt medlemskort för att kunna tillgodoräkna sig rabatterad hamnavgift. Inget annat sätt att bevisa sitt medlemskap i Kryssarklubben accepteras.

Det andra är att man har trott sig ha någon form av förtur till de hamnplatser som finns tillgängliga i gästhamnen i Ekenäs. Kryssarklubbens medlemmar har INTE förtur till gästplatserna. Man har till och med propsat på att jaga bort någon annan båt för att få sina önskemål uppfyllda.

Detta har resulterat i otrevliga och ovärdiga diskussioner som gästhamnspersonalen uppfattat som mycket jobbiga. Ett sådan uppträdande anser vi inte vara förenligt med god kryssarklubbsanda och måste beivras på alla sätt. 

För Vänerkretsens styrelse
Eie Bengtsson, ordförande