Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranden har ordet

             

 

Ordförande har ordet

Vid rodret

Vilken fantastisk sommar vi har haft. Det är som vi bodde vid Medelhavet. Jag hoppas alla, har utnyttjat sina båtar för ett aktivt liv på sjön i vår fantastiska skärgård, men även gjort längre resor.

Båtlivet för mig började 1961 med en liten plastbåt som var 3,35 lång och hette Flygfisken det var den enda plastbåt vid ” stora ” T-bryggan i Kalmar. Alla trodde den skulle sjunka vid första storm. Men det gjorde den inte.

1964 var det dags för långfärd med min fästmö Pia, som nu är min fru, vi hade en Sweet Sixten med 60 hk utombordare, resans mål var till Loftahammar. Då fanns inga telefoner eller VHF för nöjesbåtar, så när vi inte hört av oss efter en vecka, hyrde min far ett flygplan och letade efter oss, allt gick bra och vi fick smak på sjölivet.

Efter det har vi seglat i ca 50 år men har nu beslutat att övergå till motorbåt. Inget enkelt beslut, men efter noggrant övervägande, så är detta lösningen för vårt fortsatta liv på sjön, det är ju där man vill vara...

Kryssarklubben är ju Sveriges största motorbåtsklubb, så fortsatta kontakter blir det! Motorbåtslivet kan ju också kombineras med segling!

I september åkte vi till Kroatien och hyrde 4 båtar och seglade i den underbara skärgården i 14 dagar. Alla fyra skepparna och de flesta deltagarna var Dackar! En härlig höstsegling i varma, klara vatten. Kort flygresa och nära till Split, där båtarna utgår ifrån.

Denna segling planeras även 2019 så passa på och boka.

Vi hoppas att alla Dackekretsens nya medlemmar känner Er välkomna, och kommer på våra aktiviteter. I höst kommer det att bli ett antal intressanta föredrag och träffar: Glöm inte årsmötet i Kalmar!

Dackes mål är att stärka lusten för färder till sjöss och för att medlemmarna ska få ut mer av sitt båtliv.
 

Ordförande
Staffan Rydberg