Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranden har ordet

             

 

Ordförande har ordet

Dackekretsen har haft ett antal styrelsemöte över telefon, och även årsmöte. Mycket glädjande med ett antal nya i styrelsen, som jag välkomnar. Vi har ett samarbete med Blekingekretsen om två digitala föredrag och vi kommer att visa filmen: Ur sund ur hav, digitalt den 14/4 Övrig planering av verksamhet fortsätter men kolla på vår hemsida. Vi anpassar oss, det är kanske det människan är bäst på. Vi hittar på ett sätt att klara av det nya. Men det skulle vara skönt med ett slut på pandemin, i varje fall att se slutet inom räckhåll. Precis som efter en längre segling över hav är det underbart att komma i hamn och förtöja båten tryggt och lugnt. Vill berätta om en favoritholme utanför Kalmar där jag ofta la till på -60 talet med min MFI flygfisk 3,35 lång.

GRIMSKÄR:

Är en mindre holme i Kalmarsund söder om Kalmar. Ön kallades för Stegelholmen och var en avrättningsplats där brottslingar steglades. Namnet Grimskär lär komma från ett grinande människohuvud på en påle. Grimskär uppfördes 1611-1623 byggdes ut 1685-1696 även 1794-1795 . Anläggningen utdömdes 1822 och blev då Lots och Fyrplats. 1943 anlades en underjordisk minstation, stationen hade 11 mans besättning och minorna var placerade i rännan till Kalmar. Minstationen avvecklades 1988 Jag rekommenderar ett besök på denna historiska plats, om man vill besöka den underjordiska minstationen kan besök bokas på Kalmar Turistcenter

0480-417 70.

Det finns en liten hamn som är mycket grund, men man kan angöra i hamninloppet vid gott väder . 

Se möjligheter i denna speciella situation vi har fått nya saker att glädjas åt. Vi har mer tid. Vi gör fina saker vi inte hade gjort annars. Även helt ensamma seglare trivs gott. Vi är nog många som har läst Joshua Slocums bok från slutet av artonhundratalet. Han hade det bra. Har du inte läst boken gör det. Men visst saknar vi barn, barnbarn och vänner. Värdet blir ännu större när det är svårt att ses. Kanske vi får använda digital teknik. Kanske vi kan äta middag tillsammans över ev. Zoom-länk. Vi får prova.

Nu fick vi något att tänka på

Vi ses på sjön

Staffan