Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranden har ordet

             

 

Ordförande har ordet

Vart går färden i sommar?
Man kan segla till Bornholm, Gotland eller Estland, eller jorden runt.Varför inte till närmaste klubbholme.
Längden på resan är inte det viktigaste, eller om det är en segel eller motorbåt varför inte en C55 eller optimistjolle. När jag är på sjön med barnbarnen frågar dom: när är vi framme, dom längtar efter bad, fika, hamburgare mm. Detta är viktigt för oss båtfolk att förstå, man måste börja smått och med mycket glädje och äventyr... Sommaren 2018 med sol värme och härliga kvällar gjorde att båtlivet ökade... Men sommaren kan vara kall och regnig då gäller det att ha kul ombord.
Årsmötet gick som förväntat. Valberedningens förslag gick igenom. Årsmötet var välbesökt. Tack Gudrun och Göran Einefors för ett trevligt föredrag... Därefter en god supé, som Hans Martinsson fixade. Dackekretsen får fler och fler medlemmar Nu är vi mitt uppe i planering för sommar och höstaktiviteter 2019.
En sommaktivitet är bluesfestivalen i Mönsterås, som är ett måste, med fin musik och gemenskap med Dackekompisarna, kan det vara bättre.Dackes prylar säljs av Tommy Larsson det är flera nyheter till bra priser.
Glöm inte bort vår uthamn IDÖ söder om Västervik En fin liten hamn och en ö med fina promenadstigar, bra restaurang och SXK:s medlemmar har reducerad hamnavgift.
Alla Dackar är välkomna till Segelsällskapet Vikingarnas klubbholme i västra sjön söder om Kalmar det står Stora Hatten i kortet, kontakta någon som är med i Vikingarna styrelse så kan man för en liten summa få tillgång till el och ev. bada bastu med dopp i havet. Sök på nätet SSV.nu.
Jag kan även rekommendera öppna föreläsningar på Sjöfartshögskolan i Kalmar.
Vi ses på sjön !
Staffan Rydberg
Ordförande
PS. Kolla vår hemsida www.sxk.se Dackekretsen för all information.DS