Hoppa till huvudinnehåll

Ordföranden har ordet

             

 

Sommaren 2021 har varit varm solig och riktigt båtvänlig med många övernattningar i båten och seglingar med både motor och segelbåtar.
Själv gjorde jag en annorlunda tur i sommar som jag har tänkt på i många år. Med min Nimbus 29 coupe och två goda vänner, Rolf Albinsson och Henrik Sjöberg, seglade vi runt Öland. Vi gick iland i nästan alla hamnar. Vädret var mycket dimmigt men vinden var svag och det passar ju en motorbåt.
På Ölands östra sida som är minst besökta av oss seglare la vi till i Gräsgård, Bläsinge hamn, Kårehamn, Böda, och Grankullavik, resan tog 5 dagar och vi körde ca 200 distans. Vi blev trevligt bemötta i hamnarna och hade prat-stunder med dom lokala fiskarna som berättade om stora svårigheter med det dåliga fisket mm.
I gräsgård hade hamnen fyllts med mudd, sjögräs, sand, och djupet var endast 50 cm och en större fiskebåt som låg förtöjd där kunde inte komma ut. Vi kom in i hamnen med uppfällt drev, det saknas pengar att rensa denna fina hamn. Bilder från resan på annan plats i tidningen.
I Dackekretsen har vi haft ett antal styrelsemöten som har varit välbesökta och trevliga.
Aktiviteterna har gått dåligt i Coronatider, det har varit för få anmälningar på samtliga aktiviteter. Idö har varit välbesökt av kryssarklubbare i sommar och vårt lilla klubbhus har använts som samlingslokal där seglare har träffats snackat och fikat.
Välkomna till vårt årsmöte den 13/11 jag kan lova ett intressant föredrag.
Vi ses
Staffan