Hoppa till huvudinnehåll

Vårens program 2019

14 januari klubbafton Uppsala
21 januari klubbafton Östhammar (ÖSS klubbhus kl 19.00)

Öregrunds övärld
Vårens serie av klubbaftnar inleds den 14 januari. Då kommer Björn Geijer för att prata om Öregrunds skärgård, hamnar och naturhamnar. Björn är medförfattare till boken ”Öregrunds övärld” som ger mycket bra information om naturhamnar, öar och ankring från Arholma till Örskär. En klubbafton som kan ge fina idéer inför sommarens seglingar! Björn seglar en Enderlein-ritad kustkryssare, samma båt som han har haft i 30 år.
Denna klubbafton kommer i två upplagor! Den andra äger rum på ÖSS i Östhammar kl 19.00 den 21 januari. Plats: ÖSS klubbhus, Hamnen, Östhammar. Vägbeskrivning: Följ skyltarna till campingplatsen. Väl vid campingplatsen så ligger ÖSS till höger.

4 februari klubbafton Uppsala

Röka ström och Landsorts­leden
Vi fortsätter att berätta om leder och platser den 4 februari då Anders Knutas besöker Uppsalakretsen för att prata om Röka ström och Landsortsfarleden. Röka ström är två farleder i mitten av Mälaren som går i nord-sydlig riktning och nu håller på att bli färdigställda. Anders kommer att berätta om arbetet med Röka ström och dessutom om förändringar/förnyelser av Landsortsfarlederna. Anders Knutas har tidigare varit verksam som lots under många år.

11 mars klubbafton Uppsala

Mast-, rigg- och segeltrim
Den 11 mars, kommer vi att fokusera på mast-, rigg- och segeltrim. Det gör vi med hjälp av Charles och Johan Tillander samt Johan Helin från Västerås Segelservice, www.vasterassegelservice.se. De har alla gedigna erfarenheter från segling och kappsegling. Under kvällen kommer de att ge goda råd om påmastning och trimning av rigg och segel. Kan vara några väl investerade timmar inför kommande sjösättning och årets första seglingar!

9 april klubbdag Uppsala

Hjertmans klubbdag
Även i vår planerar Hjertmans, Uppsala, att bjuda in båtklubbarna till en dag med rabatter, information och fika. Påminnelse kommer, som vanligt, via maillistan.

11 april klubbafton Uppsala

Historisk resa
Den 11 april (OBS torsdag, inte som vanligt en måndag!) kommer vi att göra en historisk resa som tar oss 300 år tillbaka i tiden: Till ryssens härjningar i Roslagen för 300 år sedan. Lars Nylén och Anders Nylund sammanfattar händelserna 1719 och framåt, när stormakten i öster brände och plundrade längs upplandskusten. Muntlig tradition och egna minnesbilder belyser rysskräcken, och uppbyggnaden av försvarslinjer längs kusten beskrivs. Ett samarbete mellan Uppsalakretsen och Svenska Fyrsällskapets Upplandsdistrikt.

25 maj utflykt Limö

Limö fyrar
Den 25 maj ordnas en utfärd till Limö fyrar utanför Gävle. Samling lördag den 25 maj senast kl 9.30, då båten (kostar 100 kr) avgår till Limö. Den går från Södra Skeppsbron i Gävle. Före detta fyrskeppet Almagrundet ligger vid norra kajen. På Limö kommer bröderna ­Ingemar och Roland Lenströmer att visa oss till den gamla fyren från 1902 och den nya. Möjlighet att äta ombord på båten eller på Limös kafé. Båten går tillbaka till Gävle kl 16.00. Ett samarbete mellan Uppsalakretsen och Svenska Fyrsällskapets Upplandsdistrikt.
Anmälan: Senast 2019-05-20 per mejl till: gunnar.boman@medsci.uu.se

25–26 maj eskader Örsundsbro

Lilla Båtmötet i Örsundsbro
Sista helgen i maj, lördag den 25/5, planerar vi för vår sedvanliga Örsundsbro-eskader. Vi samlas under dagen i hamnen i Örsundsbro.
Middag, med huvudrätt bestående av paella, med musikunderhållning serveras vid fem-tiden.
Eskadermedlemmar får 20 % på ett inköp i Iittala Outlet i Örsundsbro. Gäller Iittala, Rörstrand, Arabia och Fiskars God Vind.
Anmälan, senast den 17 maj, sker genom insättning av kostnaden, 250 kronor per person, på kretsens plusgiro 17 10 94-6. Glöm inte att skriva namn och adress på inbetalningen, men skriv också för säkerhets skull ett mail till Bo Nordlund bo.nordlund@umbria.se med anmälan.
Välkomna!

månadsskiftet maj-juni

Korteskader till Åland
SXK Eggegrundskretsen seglar från Vässarö till Åland. Mera information i nästa nummer eller på hemsidan.

15 juni 6-timmarssegling

Singösexan vår
Uppsalakretsen arrangerar 6-timmarssegling på Singöfjärden i samarbete med ÖSS.

16 juni 6-timmarssegling

Vårkvarten
Uppsalakretsen arrangerar 6-timmarssegling på Ekoln. Start och mål vid ESK.

juni –augusti eskader

Längre eskaderseglingar
En längre havseskader planeras i kretsens regi. I Mälaren planeras en ny kultureskader. Närmare information i nästa nummer av Nytt från Uppsalakretsen.

24 augusti 6-timmarssegling

Singösexan höst
Uppsalakretsen arrangerar 6-timmarssegling på Singöfjärden i samarbete med ÖSS.

25 augusti 6-timmarssegling

Höstkvarten
Uppsalakretsen arrangerar 6-timmarssegling på Ekoln. Start och mål vid ESK.

Alla programkvällar börjar kl 19.00 i USS klubbhus på Skarholmen och håller på till 21.00. Ingen föranmälan behövs.
Vi bjuder på fika och tar inte någon entreavgift!
Till USS klubbhus på Skarholmen kan man ta sig med buss nr 11, hållplats Lyssnavägen, och promenera sista biten från Granebersvägen.
Påminnelse via e-post, för de som lämnat sin adress, kommer som vanligt före varje tillfälle.
Skicka anmälan till e-postlistan till Jan Simonson.

  Ebbe Johnson