Hoppa till huvudinnehåll

Eskader Stockholm

Eskader är till för alla med båt och är att:

  • Upptäcka nya hamnar och nya farvatten och kanske till och med hitta nya pärlor
  • Få nya vänner och ha kul tillsammans
  • Känna säkerhet och trygghet
  • Få del av andras erfarenheter
  • Välja vad man  själv vill vara med på

Eskader är inte att:

  • Färdas på led
  • Ha en massa måsten

Eskadrarna planeras och leds av personer med lång erfarenhet. Alla kan ju råka ut för något oförutsett under färden och då är det tryggt att veta att det inte är långt till en hjälpande hand.

Eskaderledaren planerar färden och på ett förmöte under våren så går hen igenom resan inklusive allt man behöver veta innan färden startas.

En eskader har oftast ett tema (barn, ungdom, kultur, mat osv) och den har alltid inplanerade och anpassade aktiviteter. Dessa planeras antingen av ledaren eller gemensamt under förmötet.

Deltagare i eskadern är medlemmar i Kryssarklubben. En avgift tas ut för alla deltagande båtar. Den kan variera beroende av längden på eskadern.

Beskrivning av årets eskadrar finns under "Årets eskader 2020". Här finns även eventuella undantag eller specifika regler för de olika färderna. Gemensamma regler och förutsättningar finns under ”regler/riktlinjer”.

Anmälan till årets eskadrar öppnar måndagen den 3 februari klockan 10.00. Anmälan är nu stängd men det finns fortfarande ett fåtal platser kvar. Är du intresserad så hör av dig till eskaderledaren eller till vårt kansli.

Anmälan till resp eskader görs via länken under resp. eskader. Ha följande information tillgänglig innan du börjar: namn, adress, telefon, epostadress till skepparen, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, djup, bredd samt masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Kölavgift måste betalas i samband med anmälan så ha även ditt betalkort tillgängligt.

Kontakt med eskader kommittén: Gunnar Johansson. Kontaktinformation till eskaderledarna finna under resp eskader