Hoppa till huvudinnehåll

VÄLKOMMEN TILL BISTRO MALMA KVARN

Den 4 juni Öppna Bistro Malma Kvarn för säsongen. 2021-05-26

Öppettider
Baren: från 15.00 sista beställning kl 22.00
Köket: 17.00 - 21.00
Restaurangen och baren stänger kl 22.30

Efter midsommar serveras lunch tors - sönd

Bordsbeställning via sms 073-438 76 36
Det går även att få take away till båten
Vi har fullständiga rättigheter

 

Läs reportage från 2020 i Ostpricken, nedan.
Jean-Yves Guillemain kommer att sätta fransk prägel på den nya bistron i sommar. Malmà, säger han med ett kort a på sista stavelsen – helt på franskt vis. Och faktum är att han inte är ny här i Kryssarklubbens egen hamn och anläggning. För drygt tjugo år sedan serverade han i den restaurang som då drevs av Pia och Philippe L´Obry – även då med franska förtecken. Helena Elvin Guillemain är uppvuxen i ett gammalt släktställe på Ingarö under sommarloven och är hemtam i den här delen av skärgården. Som student åkte hon till Frankrike för att bättra på franskan. Mötte Jean-Yves som var både seglings- och skidinstruktör. Så gick det som det gick. I sommar har de varit ett par i 36 år och fyller 112 år tillsammans! Jean-Yves har tills helt nyligen ägt och drivit restaurangen Colette i Vasastan med ett stort antal stamgäster och franskt koncept. Helena är ekonom och egenföretagare inom rekrytering. Nu kommer de båda att arbeta med Bistro Malma Kvarn. ”Hela anläggningen vid Malma Kvarn är en liten pärla. Här är fortfarande så genuint och trevligt” säger de båda. Och maten kommer att smaka mycket bra, det intygar Helena och tittar uppskattande på sin man. Vi kommer alltid ha en specialitet för dagen, en ”Plat du jour”, berättar Jean-Yves. ”Menyn kommer att vara föränderlig så att den som kommer tillbaka alltid kommer att hitta något nytt, både vad gäller förrätter, varmrätter och desserter.”
Visst hade det kunnat vara bättre ”tajming”. Att öppna ny restaurang i Corona-tider är inte det optimala. ”Men ska man ha restaurang i de tider som är nu så är Malma det mest perfekta”, säger Helena. ”Det är utomhus och luftigt, och vi kommer såklart att hålla avstånd med bord och stolar enligt anvisningar från myndigheterna som vi noga följer.”
FörväntninGarna är stora. ”Vi hoppas alla ska känna att det här är en charmig restaurang med bra stämning och en avslappnad, familjär atmosfär”. ”À la maison!” fyller Jean-Yves i på franska vilket ju ungefär betyder ”Som hemma!”

Helena och Jean-Yves är det nya krögarparet i Kryssarklubbens hamn
Helena och Jean-Yves är det nya krögarparet i Kryssarklubbens hamn
Text och nedre bild: Carina Lernhagen Matz