Hoppa till huvudinnehåll

Seglarläger och seglarskola

Våra två seglarskolor och dagläger har tillgång till tre segelskutor, kölbåtar samt jollar och erbjuder kurser för alla åldrar. Många ungdomar har fått sin grundläggande båtutbildning på ett av Kryssarklubbens sommarläger.

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola

seglarskolan_1.jpg
Atlantica

Ombord på våra tre skolseglarfartyg Gratitude, Gratia och Atlantica, får du träna dig i att segla och hantera ett traditionellt segelfartyg; segelmanövrer, rortörnar, navigation. Seglingarna går oftast i de skandinaviska farvattnen.

Ombord finns modern navigations- och säkerhetsutrustning och fartygen besiktigas årligen av sjöfartsinspektionen.

Vi besöker genuina samhällen och fina naturhamnar och detta varvas med tuffa havsseglingar - ibland under flera dygn. Vi deltar varje sommar i någon kappsegling med andra segelfartyg där träningsmomenten väl kommer till användning. Spänning, kamratskap och många nya vänner väntar.

Mer än 200 ungdomar sjöutbildas årligen inom Seglarskolan. Kursernas längd är i regel två veckor och seglas under sommarlovet.

Läs mer om Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola 
 

Seglarlägret Malma Kvarn

Seglarlägret på Malma Kvarn
Seglarlägret på Malma Kvarn

Sedan mitten av 1940-talet arrangerar Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets seglarläger på Malma Kvarn på Värmdö i Stockholms skärgård. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från 10 till 17 år men även till vuxna, såväl nybörjare som mer erfarna seglare.

På lägren används segeljollar av märket Tvåkrona.

Under lägerperioden juni, juli och augusti anordnas läger för barn, ungdomar och vuxna. 
Den erfarna personalen lär ut segling och sjömanskap på ett pedagogiskt, roligt och traditionsrikt sätt.

Varje år deltar över 200 elever på Seglarlägret Malma Kvarn.

Läs mer om Seglarlägret på Malma Kvarn

 

Kryssis

Kryssis
Kryssis

Kryssis är ett dagläger för barn mellan 8 -12 år (det året barnet fyller 8 år) och har bedrivits sedan 2012. Lägret riktar sig till barn som är nybörjare, som kanske inte har varit i båt tidigare eller som inte känner sig redo att sova hemifrån än.

Kryssis håller till vid Stora Hunduddens Varvsförening på Djurgården i Stockholm. Flottan består av 12 st Optimistjollar. Lägren är således små och exklusiva med högst 12 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning mellan 9.00 till 16.00.

Barnen har med sig egen lunch som äts antingen ute om vädret tillåter, eller i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.

På Kryssis lär du dig segling från grunden, både genom teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt. Våra lägerledare och instruktörer har alla goda kunskaper i ämnet och brinner för att lära ut. Barnen lär sig utöver seglingen även lite matnyttiga knopar, väjningsregler och allmänt sjövett. Tid för lek och en och annan glass utlovas också.

Läs mer om Kryssis

 

Stöd till Kryssarlubbens ungdomsverksamhet
Den ideella verksamheten på Kryssarklubbens skutor och på seglarlägret Malma Kvarn kostar mycket pengar. Om du vill stötta våra ungdomar kan du skänka en gåva till Kryssarklubbens ungdomsverksamhet. Läs mer här!