Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2022-08-15 - 16:04
Strul vid köp av Polskt tillverkat segel

stefan:

Hej I februari fick jag konfirmation på segelbeställning efter att ha erlagt handpenning till ett företag på Orust. Leverans skulle ske inom 6-8 veckor. Efter ett antal påminnelser från mig kom nu äntligen seglet men med en faktura från det polska segelmakeriet. Jag har ett avtal med en svensk firma, skall jag verkligen betala till deras underleverantör? (Jag ser en risk att den svenska säljaren kommer att kräva betalning om jag betalar till polen direkt.) Plötsligt tillkommer 400 kr för frakt vilket vi inte avtalat om, skall jag strycka det på fakturan?

Magnus (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Magnus:

En variant är att du faxar till segelmakeriet samt agenten (gärna med parallell epost) och ber dem kontakta varandra och därefter ge dig skriftligt på att du inte behöver betala dubbelt. Meddela även att frakten avtalats att inte belasta dig. Slutligen påpekar du att betaltiden för fakturan, oavsett vart den slutligen skall betalas, skall börja räknas när ovanstående bekräftats skriftligt av agenten som du träffade avtalet med ursprungligen. (reservation för att jag inte är utbildad jurist, men rätt så erfaren av avtal)
Johan Westman (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Johan Westman:

Hej! Du har ett avtal med ett svenskt företag och därför skall du endast betala till det företaget. MVH! Johan Westman Jurist åt Sxk