Hoppa till huvudinnehåll

Kryssarklubben på Båtmässan i Göteborg

Svenska Kryssarklubbens Västkustkrets finns representerade på samma plats som de senaste åren. I montern finns medlemsvaror och publikationer till försäljning och för dig som inte är medlem finns ett fint erbjudande på medlemskap. Passa på att utnyttja Kryssarklubbsrabatten på entrépriset och lyssna på Kryssarklubbare som håller många spännande föredrag på scenen den 3 februari. Välkommen!

Båtmässan pågår mellan den 2-10 februari på Svenska Mässan i Göteborg. Svenska Kryssarklubbens Västkustkrets hittar du i hall F på plan två, samma plats som de senaste åren. Monternummer F04:52 och F04:53.

För dig som vill bli medlem har vi ett rabatterat erbjudande på medlemskap, 590 kr för hela familjen inklusive två kretsar och båtregistrering. Det ingår också tre årsböcker varav den ena är årets årsbok som handlar om Finska viken och Saimen, utkommer i juni. Medlemskapet gäller till och med september 2020.  

Här finns mer information om årsboken 2019 - Finska viken och Saimen

Mässerbjudande våren 2019
Mässerbjudandet gäller 1 februari till 17 mars 2019.

 

Kryssarklubbsrabatt, gå 2 betala för 1 på Båtmässan 2019
Kryssarklubbsrabatt på entrépriset - gå 2 betala för 1!
Söndag den 3 februari har du som är medlem i Kryssarklubben möjlighet att gå in 2 personer men betala för 1 person.
Ladda ner en kupong här! 
Skriv ut kupongen och ta med till Båtmässan, i kassan får du köpa två biljetter för priset av en biljett (ordinarie pris).
Gäller endast söndag 3 februari och på ordinarie pris.
Barn och ungdomar upp till 16 år har fri entré varje dag under Båtmässan. Gäller i sällskap av vuxen.
Hundar är tillåtna på Båtmässan.

Scenprogram med Kryssarklubben den 3 februari 
Söndag den 3 februari är det Kryssarklubben som ansvarar för programmet på scen och det kommer bli många föredrag om båtfärder av olika slag och till olika mål.

Sommarens eskadrar 2019
Kl. 11:00 – 12:00. Medverkande: Inge Andersson
Västkustkretsens eskaderkommitté presenterar sommarens eskadrar. Välkommen med på eskader 
med båt, det trevliga båtlivet! Du får upplevelser och nya båtvänner på köpet!

Över Nordsjön med Atlantica
Kl. 12:00 – 13:00. Medverkande: Hanna Lindegren
Hanna Lindegren som är befäl på Svenska Kryssarklubbens fartyg i Seglarskolan berättar och visar bilder från en spännande segling över Nordsjön med Atlantica.

Längesegling i 3,5 år och 20 000 sjömil
Kl. 13:00 – 14:00. Medverkande: Liv och Magnus Bryngelsson
De lämnade Göteborg den 1/5 2015. Detta datum för avfärd sattes fem år tidigare och det var en känsla av lättnad när de stäva ut ur Göteborgs hamn den eftermiddagen. Beslutet att kliva av sina karriärer och ge sig ut på äventyr är något som de inte ångrat en sekund. Kom och var med på en föreläsning som kommer att spänna från bunkring, fantastiska möten, ekonomi, kritvita sandstränder till oro, dåligt väder och ett par envetna isberg. Dessutom mycket om god mat, kokboken "Båtköket, 14 långseglares recept och tips" skrev under resan.

Ett år utan skor - till Afrika med båt
Kl. 14:00 – 15:00. Medverkande: Margareta och Thomas Veber
2016 gjorde familjen Veber dröm till verklighet. Mamma Margareta och pappa Thomas sa upp sina arbeten, barnen slutade skolan, bilen såldes och huset hyrdes ut. I 15 månader seglade de sin 30 fots “Anna Lisa” på det blåa havet, levde för nästan inga pengar alls och mötte människor från fjärran länder. I detta föredrag följer vi familjen Veber från Skanör till Afrika. Utöver anekdoter från seglingen kommer Margareta och Thomas också in på ekonomi, säkerhet och hur man genomför ett stort seglingsprojekt. Baserat på boken “Ett år utan skor” utgiven 2018.

Till Shetland
Kl. 15:00 – 16:00. Medverkande: Claes Engelin
Sommaren 2018 gav sig tretton båtar från Kryssarklubben iväg mot Shetland. Här är en berättelse om en vacker plats ute i Nordsjön denna fina sommar.

Långfärd och eskader med motorbåt, går det?
Kl. 16:00 – 17:00. Medverkande: Börje Silverfjäll
Det finns ingen bättre väg till att få massor av nya vänner än att delta i en eskader eller ännu hellre, 
leda en! Visst kan man gå långt med motorbåt om man kör bränslesnålt dvs. förnuftigt och inte jäktar. Vilka destinationer är lämpliga som resmål för motorbåt? Börje Silverfjäll, erfaren eskaderledare berättar om resor han gjort som eskaderledare och hur man planerar sitt deltagande i en eskader.

Mallorca från sjösidan - Upplevelser under en 2-veckors seglats runt Mallorca
Kl. 17:00 – 18:00. Medverkande: Lars Normark
Lars Normark har seglat tillsammans med sin fru Berit under många år. År 2001 tog de sin båt till 
Medelhavet och seglade till Italien, Grekland, Kroatien och hem under fem somrar. Åren 2009/10 seglade de Skandinavien runt, upp till Haparanda, lastbil till Narvik och segling hem från Lofoten. De senaste fem åren har de, tillsammans med vänner, hyrt båt och gjort kortare seglingar i Turkiet, Grekland, Karibien, Frankrike och Mallorca. Dagens föredrag handlar om Mallorcaseglatsen: hur är det att uppleva Mallorca från sjösidan.

 

Scenprogram med Kryssarklubben den 10 februari 

Kolla din flytväst
Kl. 14.30-15.00 Medverkande: Representanter från Kryssarklubbens Västkustkrets
Flytväst är ett måste när man befinner sig på sjön. En av de populäraste modellen är den uppblåsbara modellen, men den behöver kontrolleras. I detta pass berättar, och visar, Kryssarklubbens Västkustkrets hur du hanterar din flytväst på bästa sätt. 

 

Scenprogrammet på Båtmässan 2019 är en hyllning till vattenlivet och visar på många av de härliga aktiviteter man kan göra på, i eller vid vattnet. Spana in vilka dagar som lyfter de vattenrelaterade frågor du är intresserad av och planera ditt besök!
Hela Båtmässans scenprogram finns på: batmassan.se/scenprogram/ 

 

Båtmässans öppettider 2-10 februari
Lördag - Söndag 10.00-18.00
Måndag- Fredag 12.00-20.00

Kryssarklubbens monter på Båtmässan i Göteborg

Kryssarklubbens monter på Båtmässan i Göteborg
 

Båtmässan_logo

 

Dela i sociala medier