Hoppa till huvudinnehåll

Lasse Granath, Sjökortsnyheter FULLBOKAT- Nytt tillfälle 22 April

Information:
Datum: Tisdag, 2020-02-11, 18.30
Arrangör: Stockholmskretsen
Antal tillfällen: 1
Prisuppgifter:
Pris medlem: 120 kr
Pris ej medlem: 170 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Fullbokad
Beskrivning:
Lasse Granath berättar om Sjökortsnyheter från Hydrographica och Sjöfartsverket, fällor och fel i digital navigation och vad som rör sig i branschen.
Lasse berättar om digital navigering, fällor och fel och visar hur olika sjökortspresentationer, från en och samma databas, kan bli på olika plattformar. Lasse visar exempel på digitala sjökort från olika plottertillverkare och jämför med ”originalet”, papperskortet.
Han berättar även om Hydrographicas nya samarbete med Eniro och jämför kartografin i Eniro på sjön med andra digitala plattformar och med papperskortet.
Hydrographica startade 2018 sitt arbete med att samla ihop alla sina ”lösblad” (lösa sjökort i skala 1:10.000) över Stockholms skärgård till sammanhängande områden som redovisas i A3-block, samma format som Sjöfartsverkets båtsportkort. Det första ”specialbåtsportkortet” över södra ytterskärgården gavs ut 2018. ”Mellersta skärgården” kom 2019, ordentligt utvidgat. Lasse berättar om vad som är nytt i ”specialbåtsportkorten” och ger lite tips på färdvägar och naturhamnar. Han berättar om Hydrographicas planer för kommande år.
En ny upplaga av ”Hamnguiden 8, Arholma-Landsort” gavs ut 2019, en hamnbibel i nytt och mer hanterbart format. Lasse visar exempel från hamnguiden, både i bokform och digitalt, och visar hur olika plottertillverkare presenterar hamnskisserna på olika sätt, jämfört med ”originalet”, hamnboken.
Sjöfartsverket och SMHI gick 2019 över till att använda Rikets höjdsystem 2000 (RH 2000) som referenssystem för vattenstånd i havet.
Hydrographica är specialist på sjökortsproduktion för båtsportens behov, både över insjöar och kustområden (se www.hydrographica.se).
Vi räknar med att Lasse kommer att ta med sig ett urval av Hydrographicas produkter till påseende och rabatterad försäljning. Betalning med Swish eller kontanter.
Pris: 120 kr för Stockholmskretsens medlemmar, 170 kr för icke medlemmar. Fika ingår.
Datum & tid: Tisdag den 11 februari 2020, kl. 18.30 till senast 21.00. Kaffepaus i halvtid.

Adress: Augustendalsvägen 54, Nacka Strand.
Hitta hit: Buss 443 från Slussen till hållplats Nacka Strand. Därefter ca 5 minuters promenad till SXK:s kansli nere vid vattnet.
Obs! Avgiftsbelagd parkering som bevakas även kvällstid av p-vakter.