Hoppa till huvudinnehåll

Sjökortsnyheter, fällor och fel i digital navigation

Information:
Datum: Tisdag, 2019-03-05, 18.30-21.00
Arrangör: Stockholmskretsen
Prisuppgifter:
Pris medlem: 120 kr
Pris ej medlem: 170 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
Beskrivning:
Tisdagen den 5 mars 2019 kl. 18.30 återkommer Lasse Granath från Hydrographica med uppdateringar och nyheter från sjökortsvärlden. Det kommer att handla om Hydrographicas nya specialer 2019 och om den rörliga (röriga?) branschen för digitala kort. Digitala sjökort från olika tillverkare, som är producerade från samma sjökortsdatabas, kan se olika ut med helt annorlunda kartografi än originalen. Informationen är viktig om man vill undvika att gå på grund!
Förra året startade Hydrographica sitt arbete med att samla ihop alla sina ”lösblad” (lösa sjökort i skala 1:10.000) över Stockholms skärgård till sammanhängande områden som redovisas i A3-block.
En ny upplaga av ”Hamnguiden 8, Arholma-Landsort” väntas också bli klar vid denna tidpunkt. En hamnbibel i nytt och hanterbarare format med många uppdateringar, totalt 390 natur- och gästhamnar.
Vi räknar med att Lasse som vanligt kommer att ta med sig ett urval av Hydrographicas senaste produkter till påseende och rabatterad försäljning. Betalning med Swish eller kontanter.
Fika ingår.
Anmälan: Obligatorisk
Kaffepaus i halvtid.

Hitta hit: Buss 443 från Slussen till hållplats Nacka Strand. Därefter ca 5 minuters promenad till SXK:s kansli nere vid vattnet.
Obs! Avgiftsbelagd parkering som bevakas även kvällstid