Hoppa till huvudinnehåll

El ombord

Information:
Datum: se text, tre tf, 2019-02-18, 18.00-20.30, praktikdag 17-21
Arrangör: Stockholmskretsen
Prisuppgifter:
Pris medlem: 1790 kr
Pris ej medlem: 1990 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
Beskrivning:
För komfort och säkerhet spelar elsystemet ombord idag en mycket central roll.
Kursen ger dig grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om el ombord. Vi går igenom grundläggande ellära samt hur ett elsystem skall vara konstruerat och dimensionerat. Vi går också igenom metoder för felsökning samt hur man väljer olika typer av utrustning om man vill uppgradera sitt elsystem. Här behandlas nya batterityper, landströmsanläggningar, batteriladdare, jordfelsbrytare, isolationstransformatorer ankarspel, elektriska vinschar, bogpropellrar. Vidare behandlas hur man gör en strömbudget, risker för elbrand ombord. Verktyg för elarbete samt hopkoppling av ledare, Demo av fysiska prylar. Märkning av ledare och dokumentation av elsystem.

Kursen är uppdelad i tre avsnitt där de första två tillfällena sker i Nacka Strand i SXK;s lokaler och där teorin avhandlas. Det tredje tillfället handlar om praktik och genomförs vid Lillängsdal ute på Ingarö.
Teoriträffar:
Måndag den 18 februari, och Tisdag den 19 mars, kl. 18.00 – 20.30
plats: Stockholmskretsens kansli, Augustendalsvägen 54, Nacka Strand
Praktik: Måndag 6 maj, kl. 17.00 – 21.00
plats: Lillängsdal, Ingarö

Kostnad: 1.790:-, ej medlem i Stockholmskretsen 1.990:-
Minimiantal deltagare är 5
Kostnad för material. Vi följer inte en specifik bok på kursen men den bok de flesta deltagare uppskattar mest som parallell läsning till kursen är stora boken om El Ombord, och SXKs båtpärm som är gratis för medlemmar på nätet.