Hoppa till huvudinnehåll
Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00
Satellittelefon Iridium Extreme & externantenn säljes

Satellittelefon Iridium Extreme 9575 och extern antenn inklusive allt kablage.

Utrustningen är ett år gammal och har använts som nödtelefon för en Atlantsegling. Främst har den använts för att sända positioner via SMS till anhöriga. EN annan bra funktion är att det kostnadsfrittgår att sända SMS via Iridiums hemsida till satellittelefonen. Det går även att ladda ner GRIB-filer till datorn för att kunna väderdata till en dator.

Extreme 9575 är Iridiums minsta telefon någonsin men samtidigt den mest kraftfulla. Det är också den första satellittelefonen som klarar militärspecifikation MIL-STD810F-klassning. Telefonen är stöttålig, dammtät och vattentät (IP65) samtidigt som den erbjuder tillförlitlig röstkvalité, har SMS funktion och datakapacitet.

Ytterligare funktioner är online-spårning och anpassningsbara GPS-tjänster som effektiviserar arbetet för företag, militär, katastrof-team m fl. Telefonen är utrustad med nödknapp.

Med en adapter som medföljer kan man med lätthet ansluta extern utrustning. Detta inkluderar även AxcessPoint (tillbehör, ingår ej), som ansluts till handenheten och gör din telefon till ett Wi-Fi-hotspot med Internetanslutning.

Iridiums satellitsystem fungerar helt globalt.
Telefonen säljes med laddare för 220V (inkl. adapters), billaddare 12V, läderväska, USB-datakabel, extern magnetantenn, antennadapter, instruktionsbok, orginalkarton mm.

Samtidigt eller separat säljes även en extern antenn AC Marine CEL-16 med 7,6 meter kabel och alla kopplingar. Utrustningen är ett år gammal och har använts som nödtelefon för en Atlantsegling. Satelittelefonens nypris 14700, säljes nu för 7900 kr.
Extrantenn AC Marine CEL-16 (nypris 1267 kr) och kabel med alla nödvändiga kopplingar (nypris 700 kr) säljes tillsammans för 1300 kr.
Paketpris telefon och extra antenn med kablage 9000 kr.

Bild finns på blocket http://www.blocket.se/goteborg/Satellittelefon_Iridium_Extreme___externanten_55248915.htm?ca=15&w=3

 

Tommy Isidorsson

Tommy.Isidorsson@hotmail.com, 0709-266371, Billdal (Göteborg)