Hoppa till huvudinnehåll
jan martinsson
Senast inloggad: 2016-10-13 - 10:46
Kylvattenproblem

Vid konservering av motor "Ivecko 20 hkr" slutade kylvattnet att fungera. Meningen var att köra igenom med en glykolblandning.

Har kontrollerat följande:

byte av impeller

kontrollerat slangar och pump så att de inte är täta

gjort försök med att stänga insugskranen och fylla blandningen genom vattenfiltret, som sitter högt över motoren. Inget kylvatten  när motoren startas.

Det går även slangar till en högt sittande vakumventilen men har fått information om att filtret inte kan påverka sugförmågan.

Jag har dragit runt motoren för hand och kollat så att impellern snurrar.

Vad göra???

Magnus Sterky
Senast inloggad: 2024-04-29 - 06:20

Utan att veta vad man kan komma åt på denna motor. Prova endast med KORTA körtester, kanske 10 sekunder i taget, sen tid att svalna: 

Kan man koppla en oberoende sugslang direkt på sjövattenpumpens sugsida? Om det hjälper så påvisar det täppt sug-väg till pumpen.

Kan man koppla en slang på pumpens trycksida och se om den då ger vattenflöde? Fungerar det då att få flöde sitter det tydligen något som blockerar vattnets väg in till värmeväxlaren och vidare till avgasböjen. 

I båda fallen ovan får man mer eller mindre demontera och finna blockeringen.

 

 

 

 

skidbladner
Senast inloggad: 2015-11-16 - 22:07

Sjö eller sötvattenkyld?

Var är det inte kylvatten? Menar du att den inte suger? Kommer glykolblandningen ut i avgaserna när du fyllde på sjövattenfiltret(locket av om kranen var stängd)