Hoppa till huvudinnehåll
Delfinen
Senast inloggad: 2023-11-28 - 17:04
Läckage i svetsfogar i rostfri vattentank

Hej,

Har en båt som har byggt inredningen efter installation av vattentankarna i rostfritt så det går inte att ta ut dem utan att helt såga sönder inredningen. Jag försöker därför hitta lösningar på att täta de läckage som finns då de är utrustade med inspektionsluckor som är stora nog att komma åt i stort sett överallt.

Ett alternativ är att installer plasttankar inuti men jag letar efter medel som kan täta de små läckage som finns i svetsfogarna (går inte att svetsa då trä finns under tankarna). Har varit inne på kemisk metall, Sikaflex eller PL 400 (efter rengöring) men vill ha råd om vad det finns för alternativa tätmedel då det är ganska stora tankar (över 300 liter).

Bifogar en bild på en av svetsfogarna. Vi har också hört att vattnet kan vara farligt att dricka med korroderade svetsfogar, är detta något som stämmer. Ger fogarna av sig något giftigt ämne när de rostar/korroderar?

Tacksam för svar (blir ett vinterprojekt - vi ligger i Grekland).

Magnus ombord S/Y Sarita

Bifogade filer
Bjorn Josefsson
Senast inloggad: 2023-11-14 - 15:17

Undrar liksom Magnus på S/Y Sarita i frågan ovan om möjligheter och material för att täta fogar och skydda svetspunkter i rf tank utan att svetsa. 

Björn