Hoppa till huvudinnehåll
Perfidia
Senast inloggad: 2012-05-26 - 09:20
Värmare

Leif Petersson:

Hej Jag ska byta brännarveke o glödspiral på en Wallas 1800.Är det något speciellt man ska tänka på angående monteringen av detta.

vagabond
Senast inloggad: 2015-04-09 - 17:08

Bengt:

Ja, att köpa original Wallas prylar, inte pirat d:o, dom orsakar mer problem. Se till att du får veke och tändspiral för just din årsmodell. Dom för äldre apparater passar inte i nyare värmare och tvärt om. Anvisningarna som finns i förpackningen är tydlig, så om du bara läser igenom den noggrannt, så får du svar på de flesta frågorna där. Observera hur veken ska placeras i förhållande till glödspiralen, och spiralens höjd över veken. Hantera packningarna varsamt, de är sköra. Om du har monterat brännarsatsen och kört kaminen (om så bara en gång), så brukar det vara svårt att demontera värmaren igen utan att packningarna går sönder. Om kaminen sitter lite svåråtkomligt, så plocka ut den så att du kan jobba med den på ett bord med bra belysning. Det lönar sig i långa loppet, då du inte riskerar att knäcka en pckning, montera brännaren snett osv. Passa på att sota den noggrannt inne i brännaren. Lycka till!
L Petersson (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-04-29 - 02:26

L Petersson:

Tack för svaret, efter monteringen ger burken dålig värme, ur ena utloppet inget alls.Nån fläkt som håller på att lägga av eller nåt annat.