Hoppa till huvudinnehåll
stefan.kindeborg
Senast inloggad: 2018-04-10 - 14:59
Pluppar för mjölkpaket.

Stefan Kindeborg:

För en tid sedan så var det någon som undrade var man kan köpa såna där "plastpluppar" som man kan gänga ner i t.ex. en mjölkförpackning. Väldigt praktiskt ombord.

Ställer samma fråga igen...Var kan man köpa?

Vi har köpt våra på ICA för länge sedan. Några har kommit bort..endast 2st kvar.

Bifogar en bild så att alla förstår (Förra gången var det någon som inte förstod frågan).



  Klicka för bild eller dokument

Göran S&a… (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-07 - 01:31

Göran Säwensten:

Inte bara produkter försvinner, det gjorde även större delen av min text.

På Arlas hemsida står det:

Mjölk i flaska

Äntligen kommer lättmjölk och mellanmjölk i en praktisk 3 dl portionsflaska! Den nya flaskan, som kan återförslutas, gör att det blir lättare att dricka mjölk var du än befinner dig. Passar perfekt som måltidsdryck när du äter "på språng".

Har man "kalvar" i familjen dvs. våra kära barn, kanske det blir en dyr historia men skall det vara en skvätt till kaffet är det perfekt. Sedan är det bara att diska å fylla på till nästa helg.

Hälsningar,
Hans helgesson (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-07 - 01:31

Hans helgesson:

Det finns andra alternativ att återförsluta ett öppnat tetrapack - både de stora 2 liters (eller 1,5 som finns i vissa delar av landet) och de små 1 liter som ju även används till fil.
Vet inte var vi köpt den men det ser ut som ett 15cm plaströr som är uppslitsat längs med ena sidan varvid man trär på röret "från sidan" och därigenom håller ihop det öppnade paketet. Funkar kanon!
Ted Edberg (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-07 - 01:31

Ted Edberg:

Vi hittade detta lock på ICA och passar 1 litersförpackningarna.Om man inte klipper av pipen för långt så klämmer locket fast pipen så att det blir tätt.

  Klicka för bild eller dokument
Stålmannen (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-07 - 01:31

Stålmannen:

Clas Ohlson och flera med dem har påsklämmor i olika storlekar. Dessa fungerar utmärkt till och försluta såväl Pure-Pack som Tetra-Brik och mycket annat.
Stålmannen (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-07 - 01:31

Stålmannen:

Ja där ser man. Men som vanligt när det får marin anknytning så blir priset därefter. 17,50 kr / st., jämfört med Clas Ohlsons för 1 kr / st.
Björn Johansson (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-07 - 01:31

Björn Johansson:

Varsam AB i Örebro http://www.varsam.se/shop/ är ett företag som framförallt specialiserat sig på hjälpmedel åt funktionshindrade.

Men firman har två produkter som som gör det enklare att förvara och försluta mjölkförpackninar ombord.

"Supertop" en grej till de vanliga platta enlitersförpackningarna, men en punkterande pip samt hällvänlig pip. Kostar 40 kr.

"Top lock" ett clips för en och tvålitersförpackningar, kostar 30 kr.

Vidare har firman (förutom handikapphjälpmedel då) halksyddsdukar som kan användas till många saker ombord, samt en hel del trevliga och smarta förstoringsglas och luppar för sjökortsarbete, fästingbortagning etc.

Bj.

  Klicka för bild eller dokument