Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2024-05-04 - 09:30
PC skärm

Olof Nordell FF150:

Hej!
Är det någon som hittat någon bra pekskärm till PC som lämpar sig för en öppen sittbrunn i en segelbåt (33 fot) och som inte kostar tjugutvå tusen? På båtmässan tittade jag på HMT 1000, se http://www.hmt-konsult.se/ men den kostar som sagt 22000! Har någon hittat ett billigare alternativ som är bra? Skärmen måste vara ljusstark, vattentålig och robust. Jag har sett bilder på Västkustkretsen lådor men jag söker något som är nättare.
Bästa hälsningar
Olof

tlundg
Senast inloggad: 2024-04-23 - 20:09

Thomas Lundgren:

Jag har byggt en trälåda (i lackerad teak) med en plexiglas skiva i fronten runt en vanlig 17" TFT-skärm som jag har uppe i sittbrunnen. Då lådan bara är öppen nertill och sitter bakom/under min sprayhood så skall det enormt mycket till om den skall få vatten på sig. Billigare blir det inte och knappast nättare heller.

Vill man ha en låda vid ratten eller liknande så tror jag att samma lösning fungerar utmärkt men då med ett skruvat lock i botten på trälådan och endast ett litet hål för de två kablar som skall ut.

En 17" skärm är kanske i största laget för de flesta men samma lösning går ju naturligtvis att göra även för en 15" skärm - och då till ett ännu lägre pris.

Detta blir då ingen pekskärm med vattentäta möss och tangentbord finns det gott om. Eller som i mitt fall - ett trådlöst tangentbord med inbyggd trackball. Då kan det lätt ställas undan.
Jörgen (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-05 - 17:09

Jörgen:

Hej

Annars kan du ta en titt på den här, går att beställa från Tyskland, dock inte vattentät men i övrigt liten och nätt och med pekskärm.

http://www.cartft.com/shop/catalog/item/?wm_item_id=112
Påst&ari… (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-05-05 - 17:09

Påstår Pelle:

Den skärmen är helt OK. HAr köpt en själv, och min granne håller på och svetsar en lådkonstruktion i syrafast nu. Det blir en ram som sedan kommer fästas och tätas mot piedestalen i vår kommande båt. Sedan täcks ramen med en polykarbonat skiva som är bockad och tätad till en "burk-konstruktion" (Modell frysbytta - används som lock sedan).

Får se om det blir bra..

http://Www.pmi.nu
pelle@pmi.nu.spam (ta bort .spam)