Hoppa till huvudinnehåll
deltan
Senast inloggad: 2020-06-23 - 13:55
Inredning

Jan Näsmark:

I samband med byte av avlastare funderar jag på att byta ut det gamla innertaket till ett mer modernt. Kanske ett sånt där med infällda teakribbor. Är det någon som vet var jag kan köpa materialet?

kuling
Senast inloggad: 2014-05-26 - 19:25

Lennart Lundin:

Du åsyftar troligen eleganta innertak som bl a återfinnes på "Orustbåtar". Najad o H-R gör så här: Kapa remsor ca 300 mm av 6 mm plyfa. Limma beklädnadsmatta på ena sidan o vik runt kanterna. Lägg silikonduttar mot taket. Skruva upp med små montage-klossar i T-fom på ett sådant avstånd mellan sektionerna så att de smala ribborna sedan kan klämmas mellan. Låt torka och tag bort T-styckena och därefter kläm dit de ca 12 mm smala remsorna - skurna ur lackad teak eller mahogny. Alternativ till klädda sektioner är skummad PVC som är lättarbetat, billigt och finns i olika strukturer. Säljs i skivor av div plastgrossister. Även lämpligt till hyllplan, skjutluckor mm. Att skruva upp innertak med synkliga skruvar och skruv i lister är lite amatörmässigt. Vill man lätt få ned ett innertak är kraftigt karborreband ett bra alternativ till silikon, lim o skruv.
deltan
Senast inloggad: 2020-06-23 - 13:55

Jan Näsmark:

Tack Lennart... Om man vill komma åt ev kabelage som ligger mellan tak och däck, hur tusan gör man då? Intressanta frågor att ställa till HR&Najad m.fl på mässan i november.
/// Patrik (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-04-29 - 08:01

/// Patrik:

Då kan man göra som det är gjort på Arconabåtarna där det centrala är en "h-profil" där den synliga delen är en lackad mahognyribba. Mellan de här h-profilerna ligger 4 mm plywood som är täckta med vit vinyl. då kan du plocka ner innertaket i sektioner. Kolla bifogad principskiss. Högt & Fort /// Patrik
Bifogade filer