Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2024-04-27 - 09:06
Bottenfärg övermålning...?!

Max Fischer:

Hej!
År det nån därute som vet vilken bottenfärg man ska välja i år om man förra året hade den gamla giftiga fartygsfärgen på? Finns det något som fäster bra och fungerar bra på Västkusten? Vill gärna slippa slipa hela botten så som de rekommenderar i butiken, botten är ganska slät ändå. De säger att de nya miljöfärgerna inte fäster på fartygsfärgen....
Några tips?
Tack!!

MVH Max Fischer.

Hans Helgesson (ej verifierad)
Senast inloggad: 2024-04-28 - 08:48

Hans Helgesson:

Det finns speciella primers (bla Hempel har en) som används för just detta syfte eller för att lägga på epoxigrundfärg så att giftfärgen skall fästa (epoxin är så "hal" att vanlig giftfärg inte fäster).
Hempels primer skall gå att lägga på mjuk bottenfärg (åtminstone står det så på burken).
Det är berömvärt att du vill testa med "miljöfärg", men om du vill slippa agera "mussel-odling" så är det nog mer effektivt att skippa bottenmålningen och låta den gamla färgen funka ett år till. Finns säkert kvar tillräckligt med gift i den för att funka bättre än ny miljöfärg (med tyvärr bristfällig funktion).
Hoppas verkligen att man till slut skall lyckas ta fram ett miljövänligt FUNGERANDE alternativ till de "häxblandningar" som idag används istället för de relativt giftiga, men fungerande giftfäger som nu förbjudits.