Hoppa till huvudinnehåll

Vad är VHF och hur funkar den

Båtsäsongen närmar sig och det är dags att fräscha upp lite kunskaper, exempelvis om VHF ombord. Inte minst är det viktigt att testa din VHF innan du ger dig ut.

I en film (se nedan) gjord av Kryssarklubben i samarbete med Svenska Sjö och Stockholmradio, får du tips och kunskap om vad du bör tänkta på att testa om du redan har en VHF och hur den fungerar för dig som står i begrepp att köpa en. Om du tillhör den sista kategorin och är Kryssarklubbsmedlem får du rabatt på nytecknande. Medlemmar som tecknar nytt VHF-abonnemang för fritidsbåtar hos Stockholmradio får betala 299 kronor första året. (Ordinarie pris är 490 kronor) Läs mer om medlemserbjudandet här!
En VHF-radio ombord ökar dina chanser att få hjälp vid en nödsituation.

Ett kostnadsfritt seminarium genomförs vid två tillfällen, del ett den 29 mars och del två den 31 mars, om VHF för dig som Kryssarklubbsmedlem och/eller kund hos Svenska Sjö. Under seminariet får du lära dig om VHF-systemets uppbyggnad och användningsområden.
För att få använda en VHF-radio krävs SRC-certifikat (
Short Range Certificate). Efter dessa två kvällar har du fått en uppfräschning inför båtsäsongen, läser du lite själv kommer du vara redo att avlägga prov för att erhålla SRC-certifikat.

Uppdatering: SRC/VHF-seminarium är nu fullbokat!
Läs gärna mer om våra utbildningar här!

 

 

Dela i sociala medier