Hoppa till huvudinnehåll

Medlemsvaror

Medlemmar i Svenska Kryssarklubben har förmånen att handla medlemsvaror via vår e-butik på webben och i butiken som finns hos kansliet i Nacka Strand. 
Butiken på Cylindervägen 12, Nacka Strand är öppen måndag-fredag kl. 09.00-16.30.
Välkommen!

För att komma till e-butiken måste du vara inloggad här på www.sxk.se. Har du inte loggat in tidigare måste du första gången aktivera ditt webbkonto.
När du är inloggad visas Butiken i menyraden ovan, mellan Krets/Medlem och Aktiviteter/Utbildningar.

Delar ur sortimentet:

Barnbok Ella seglar långt Ella seglar långt är en barnbok om segling och äventyr för barn 3-6 år. Detta är andra delen i serien ”Mormor och morfar är seglare”. Böckerna handlar om Ella och mormor och morfar som seglar på segelbåten Salt och är skrivna av Monica Lindman, seglare och Kryssarklubbsmedlem från Västkusten och Anna Westin, bildkonstnär.
Pris: 150 kr.
Mormor och morfar är seglare Mormor och morfar är seglare är första boken i en barnbokserie om segling, om Ella, om mormor och morfar och deras äventyr med segelbåten Salt. Här får du lära dig massor med saker om båtliv, både fakta och viktigt båtvett, samtidigt som du får hänga med på saltstänkta och härliga äventyr!
Pris: 150 kr.
Mössor i flera färger Bomullsmössa i dubbelt tyg med kontrastsömmar. Kryssarklubbens kompass fram och logga bak.
Mössan finns i färgerna; medelhavsblå/turkos (Nyhet hösten 2021), marinblå, vit och hallonröd. 
Pris: 120 kr.
Loggbok

Loggbok i tidigare design. När vi flyttade kansliet i Nacka Strand fann vi flera exemplar av den loggbok vi sålde förr. Vi säljer de återstående exemplaren till ett nedsatt pris.
Pris: 60 kr.

 Att upptäcka om västkusten, ny bok

Att upptäcka om västkusten är rikt illustrerad med fina fotografier. I boken finns historia blandat med tips och råd om hamnar, färdvägar och däremellan en hel del av författarens egna upplevelser längs kusten. Framtagen i samarbete med Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen 2021. Författare: Kaj Modig.
Pris: 250 kr.

VHF-SRC boken

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok
AIS, nödanrop, sändande nödutrustning, satelliter och kanalfart med ATIS
Häftad, 104 sidor, rikt illustrerad. Författare Bengt Utterström, 2021.
Pris: 250 kr.

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är för den som vill lära sig hur en modern marin VHF-radio med DSC fungerar.
Boken beskriver pedagogiskt och enkelt nyttan med VHF och hur den används i båten, såväl i Sverige som utomlands.
Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är kursbok för ett SRC, Short Range Certificate och uppfyller kunskapskraven som Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdat.
I sista kapitlet finns allt om examination för ett SRC, exempel på provskrivning och var du hittar förhörsförrättare om du väljer självstudier. Till varje kapitel finns övningsfrågor.
Boken beskriver också AIS, satellitbaserade nödsystem, nödanrop, nödsignalen distress alert, Mayday med flera nödsignaler, Sweden Rescue, sjöräddning, Kustradiostationer, vanliga anrop och kanalfart med ATIS-funktion.
Boken är skriven av Bengt Utterström som också är författare till den populära navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens Radarbok med AIS. Han har lång erfarenhet av att hålla kurser i ämnet och av praktisk användning av VHF till sjöss i både svenska och internationella farvatten.

Radarboken

Fritidsskepparens Radarbok med AIS
Allt om hur en modern fritidsbåtsradar och AIS fungerar. Kursbok som innehåller övningsfrågor. Häftad, 60 sidor, rikt illustrerad. Författare Bengt Utterström, 2021.
Pris: 250 kr.

RADARBOK med AIS är skriven för dig som gillar båtlivet och som vill lära sig om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar. Boken beskriver hur en radarbild ska tolkas för säker navigering och för undvikande av kollision och grundstötning.
RADARBOKEN med AIS är pedagogiskt upplagd och beskriver både magnetron- och solid state-radarer och dess funktioner från användarens horisont. Ett av de sju kapitlen ägnas åt praktisk radarnavigering i både skärgård och utmed en kust eller till havs.
AIS, Automatic Identification System, beskrivs och visas med bilder hur ett annat fartyg ser ut på radarskärmen och i det digitala sjökortet. VHF-radio med DSC och MMSI-nummer beskrivs också och hur navigator och VHF fungerar tillsammans.
Fritidsskepparens RADARBOK med AIS är kursbok för radarkurser och uppfyller Nämnden för båtlivsutbildnings, NFBs, kunskapsfordringar för ett Radarintyg. Radarintyget är giltigt för Fartygsbefäl klass 8. Boken är rikt illustrerad med färgbilder. Till varje kapitel finns övningsfrågor med facit. 

Skepparens handbok

Skepparens handbok, sammanfattning
Skepparens handbok i nytt praktiskt format. Grunderna du behöver innan du sticker ut på sjön. Den kompakta, spiralbundna och väderskyddade boken får in mycket på bara 16 sidor.
Pris: 150 kr

Keps från Svenska Kryssarklubben

Keps med fångrem i snabbtorkande material. En storlek. Kan justeras med remmen bak.
Pris: 160 kr.

Underlägg i silikon Underlägg i silikon som har en inbyggd anti-halkfunktion vilket gör att glas och kastruller står stadigt även när underlaget gungar eller lutar. Dubbelsidigt tryck med Kryssarklubbens kompassros på ena sidan och logotyp på den andra. Perfekt present till dig själv och dina vänner!
Pris: Glasunderlägg 120 kr/6 st. Kastrullunderlägg 120 kr/1 st.
Flaggor Föreningsflagga och standert. Finns i olika storlekar. 
Pris från 120 kr.
Väst Marinblå Softshell väst som skyddar mot kyla, vind och vatten med detaljer i reflexmaterial. Finns i dam- och herrmodeller. Två fickor fram med dragkedja samt dragsko nedtill och i kragen. Insidan framtill är fodrad och försedd med innerfickor varav en med dragkedja. Vitt SXK tryck fram. 
Pris nu 380 kr. Ordinarie pris 620 kr.
Tygkasse

Utmärkt kasse att ta med vid shopping. Kasse i kraftig polyester. Öppet stort fack med dubbla handtag. Hopvikbar med dragsko i ena hörnet. Marinblå med SXK logga mitt på. Själva kassen utom handtag är 37 x 38 cm. Hopvikt ca 10 x 10 cm
Pris: 40 kr.