Hoppa till huvudinnehåll

Medlemsvaror

Medlemmar i Svenska Kryssarklubben har förmånen att handla medlemsvaror via vår e-butik på webben och i butiken som finns hos kansliet i Nacka Strand. Besöksadress: Cylindervägen 12, plan 16. Öppet: Måndag-fredag kl. 09.00-15.00. Lunchstängt kl. 11.30-12.30.
Dag före helgdag och afton har vi öppet kl. 09.00-13.00.
I butiken på Cylindervägen 12 kan vi endast ta emot betalning via Swish.
Välkommen!

För att komma till e-butiken måste du vara inloggad här på www.sxk.se. Har du inte loggat in tidigare måste du första gången aktivera ditt webbkonto.
När du är inloggad visas Butiken i menyraden ovan, mellan Krets/Medlem och Aktiviteter/Utbildningar.

Delar ur sortimentet, fler varor finns i butiken:

Underlägg i silikon Underlägg i silikon Flaggor

Glasunderlägg i silikon som har en inbyggd anti-halkfunktion vilket gör att glas står stadigt och inte glider även när underlaget gungar eller lutar. Dubbelsidigt tryck med Kryssarklubbens kompassros på ena sidan och logotyp på den andra.
Marin och vit. 9 cm i diameter. 6-pack i fin kartong
Perfekt present till dig själv och dina vänner!
Pris: 120 kr/6 st.

Glasunderlägg finns under menyn "Övrigt" i webbutiken.

Underlägg i silikon som har en inbyggd anti-halkfunktion vilket gör att kastruller och pannor står stadigt och inte glider även när underlaget gungar eller lutar. Dubbelsidigt tryck med Kryssarklubbens kompassros på ena sidan och logotyp på den andra.
Marin och vit. Hål för upphängning. 19 cm i diameter.
Perfekt present till dig själv och dina vänner!
Pris: 120 kr/st.

Underlägg finns under menyn "Övrigt" i webbutiken.

Föreningsflagga och standert Finns i olika storlekar. 
Pris från 120 kr.
Förarbevis för vattenskoter Elektronik ombord Sjöväder, ny utgåva 2022
Fritidsskepparen - Förarbevis för vattenskoter
Kursbok med övningsfrågor som uppfyller Transportstyrelsens krav för förarbevis för vattenskoter. Utöver allt man behöver kunna för ett förarbevis innehåller boken också tips och råd vid sjösättning, upptagning och förvaring av vattenskoter.

Författare: Kjell Johansson, Bengt Utterström, januari 2022. 98 sidor.
Pris: 270 kr.
Fritidsskepparen - El, elektronik och nätverk ombord
För den som på ett pedagogiskt sätt vill lära sig hur elsystem, elektronisk utrustning och marina nätverk fungerar och samverkar ombord på en fritidsbåt. Boken beskriver ellära på ett grundläggande sätt och hur installation av nya komponenter samt underhåll och felsökning går till i befintlig utrustning.
Författare: Jan Sköld, januari 2022. 106 sidor. 
Pris: 270 kr.
Sjöväder - praktisk meteorologi för båtfolk är en modern väderbok, som ger handfast vägledning bl.a. i hur man använder Internet för sina beslut ombord.
3:e utgåvan med utökat Internetväder.
Författare: Anders Ljungkvist, januari 2022. 110 sidor.
Pris: 210 kr.
VHF-SRC bok Radarbok med AIS Att upptäcka om västkusten

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är kursbok för ett SRC, Short Range Certificate och uppfyller kunskapskraven som Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdat.
Boken är för den som vill lära sig hur en modern marin VHF-radio med DSC fungerar. Boken beskriver pedagogiskt och enkelt nyttan med VHF och hur den används i båten, såväl i Sverige som utomlands.
Författare Bengt Utterström, 2021. Häftad, 104 sidor, rikt illustrerad
Pris: 250 kr.

Fritidsskepparens Radarbok med AIS
Allt om hur en modern fritidsbåtsradar och AIS fungerar. Kursbok som innehåller övningsfrågor.
Radarbok med AIS är skriven för dig som gillar båtlivet och som vill lära sig om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar. Boken beskriver hur en radarbild ska tolkas för säker navigering och för undvikande av kollision och grundstötning.
Ett av de sju kapitlen ägnas åt praktisk radarnavigering i både skärgård och utmed en kust eller till havs.
Författare Bengt Utterström, 2021. Häftad, 60 sidor, rikt illustrerad.
Pris: 250 kr.

Att upptäcka om västkusten är rikt illustrerad med fina fotografier. I boken finns historia blandat med tips och råd om hamnar, färdvägar och däremellan en hel del av författarens egna upplevelser längs kusten. Framtagen i samarbete med Svenska Kryssarklubben Västkustkretsen 2021. Författare: Kaj Modig.
Pris: 250 kr.
Mössor i flera färger Keps från Svenska Kryssarklubben Väska hallonröd
Mössa i dubbelt bomullstyg med kontrastsömmar. Kryssarklubbens kompass fram och logga bak. Mössan finns i färgerna; hallonröd, vit, marinblå och medelhavsblå/turkos.
Pris: 120 kr.
Keps med fångrem i snabbtorkande material. En storlek. Kan justeras med remmen bak.
Pris: 160 kr.

Hallonröd väska med vita fina detaljsömmar och ett fack med dragkedja. Lämplig som t ex shopping- eller weekendväska. Blå handtag.
Bredd 53 cm. Höjd 36 cm. Djup 15 cm.
Pris: 170 kr.

Loggbok Loggbok

Tygkasse

Svenska Kryssarklubbens loggbok, mått 21 x 14 cm. Hårda pärmar.
Pris: 115 kr
Loggbok i tidigare design. När vi flyttade kansliet i Nacka Strand fann vi flera exemplar av den loggbok vi sålde förr. Vi säljer de återstående exemplaren till ett nedsatt pris.
Pris: 60 kr.

Utmärkt kasse att ta med vid shopping. Kasse i kraftig polyester. Öppet stort fack med dubbla handtag. Hopvikbar med dragsko i ena hörnet. Marinblå med SXK logga mitt på. Själva kassen utom handtag är 37 x 38 cm. Hopvikt ca 10 x 10 cm
Pris: 40 kr.

Barnbok Ella seglar långt Mormor och morfar är seglare

Äldre årsböcker

Äldre årsböcker

Ella seglar långt är en barnbok om segling och äventyr för barn 3-6 år. Detta är andra delen i serien ”Mormor och morfar är seglare”. Böckerna handlar om Ella och mormor och morfar som seglar på segelbåten Salt och är skrivna av Monica Lindman, seglare och Kryssarklubbsmedlem från Västkusten och Anna Westin, bildkonstnär.
Pris: 150 kr.
Mormor och morfar är seglare är första boken i en barnbokserie om segling, om Ella, om mormor och morfar och deras äventyr med segelbåten Salt. Här får du lära dig massor med saker om båtliv, både fakta och viktigt båtvett, samtidigt som du får hänga med på saltstänkta och härliga äventyr!
Pris: 150 kr.

Äldre årsböcker. På grund av minskade förrådsutrymme säljer vi ut en del av arkivböckerna till reducerat pris. Årsböckerna från åren 1987-2005 innehåller korta berättelser om långfärder till sjöss med bilder från ett flertal författare. Årsboken 1995 är en visbok.
Pris: 30 kr/styck.

Böckerna finns under menyn "Antikvariat" i webbutiken.