Hoppa till huvudinnehåll

Medlemsvaror

Medlemmar i Svenska Kryssarklubben har förmånen att handla medlemsvaror via vår e-butik på webben och i butiken som finns hos kansliet i Nacka Strand. Besöksadress: Cylindervägen 12, plan 16.
Öppet: Måndag-torsdag kl. 10.00-15.00. Lunchstängt kl. 11.30-12.30. Dag före helgdag och afton kl. 10.00-13.00, ej lunchstängt.
I butiken på Cylindervägen 12 kan vi endast ta emot betalning via Swish.
Välkommen!

För att komma till e-butiken måste du vara inloggad här på www.sxk.se. Har du inte loggat in tidigare måste du första gången aktivera ditt webbkonto.
När du är inloggad visas Butiken i menyraden ovan, mellan Krets/Medlem och Aktiviteter/Utbildningar.

Delar ur sortimentet, fler varor finns i butiken:
 

Jubileumsklocka, ask Buff Mössor i flera färger

Svenska Kryssarklubbens jubileumsklocka i klassisk svensk design med ett unikt kvalitetsur, perfekt för den båtintresserade!
Levereras i en snygg ask tillsammans med ett läderarmband i marinblått, samt ett utbytbart i tyg. Klockan är vattentålig (10ATM). 
Pris: 950 kr.

Buff. Blå med Svenska Kryssarklubbens vita kompassrosor.
100% polyester microfiber, mjuk och följsam. Buff är en sömlös tubscarfs som kan användas av alla och blir vad du gör den till, exempelvis halsduk, mössa, hårband eller pannband. Passar alla oavsett ålder.
Pris: 100 kr
Mössa i dubbelt bomullstyg med kontrastsömmar. Kryssarklubbens kompass fram och logga bak. Mössan finns i färgerna; hallonröd, vit, marinblå och medelhavsblå/turkos. 
Pris: 120 kr.
Havet är din bästa kompis Mormor och morfar är seglare

Barnbok Ella seglar långt

Havet är din bästa kompis. Lasse Åberg ritar och berättar i denna lekfulla barnbok den fantastiska historien om livet under ytan och om hur vi kan ta hand om våra hav – som ju är förutsättningen för allt liv på jorden. Boken är full av spännande fakta och finurliga iakttagelser, berättade på Lasse Åbergs finurliga sätt. Omfång: 48 sidor. Mått: 20 x 22 cm.
Pris: 80 kr.

Mormor och morfar är seglare är första boken i en barnbokserie om segling, om Ella, om mormor och morfar och deras äventyr med segelbåten Salt. Här får du lära dig massor med saker om båtliv, både fakta och viktigt båtvett, samtidigt som du får hänga med på saltstänkta och härliga äventyr!
Pris: 150 kr.
Ella seglar långt är en barnbok om segling och äventyr för barn 3-6 år. Detta är andra delen i serien ”Mormor och morfar är seglare”. Böckerna handlar om Ella och mormor och morfar som seglar på segelbåten Salt och är skrivna av Monica Lindman, seglare och Kryssarklubbsmedlem från Västkusten och Anna Westin, bildkonstnär.
Pris: 150 kr.
Underlägg i silikon Underlägg i silikon Torky hållare

Glasunderlägg i silikon som har en inbyggd anti-halkfunktion vilket gör att glas står stadigt och inte glider även när underlaget gungar eller lutar. Dubbelsidigt tryck med Kryssarklubbens kompassros på ena sidan och logotyp på den andra.
Marin och vit. 9 cm i diameter. 6 st per förpackning. 
Pris: 120 kr/förpackning.

Glasunderlägg finns under menyn "Övrigt" i webbutiken.

Underlägg i silikon som har en inbyggd anti-halkfunktion vilket gör att kastruller och pannor står stadigt och inte glider även när underlaget gungar eller lutar. Dubbelsidigt tryck med Kryssarklubbens kompassros på ena sidan och logotyp på den andra.
Marin och vit. Hål för upphängning. 19 cm i diameter.
Pris: 120 kr.

Underlägg finns under menyn "Övrigt" i webbutiken.

Hållare för torkpapper. Torky On the Go gör att du alltid har papper till hands och fungerar lika bra överallt där spill kan uppstå. Väskan har tänder som gör att du kan riva av pappret med en hand. På baksidan finns kardborreband för upphängning och handtag.

Mörkblå med Svenska Kryssarklubbens logga i vitt.
Pris: 150 kr.

Hållaren finns under menyn "Övrigt" i webbutiken.

VHF-SRC bok Elektronik ombord Förarbevis för vattenskoter

Fritidsskepparens VHF/SRC-bok är kursbok för ett SRC, Short Range Certificate och uppfyller kunskapskraven som Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, utfärdat. Boken är för den som vill lära sig hur en modern marin VHF-radio med DSC fungerar. Boken beskriver pedagogiskt och enkelt nyttan med VHF och hur den används i båten, såväl i Sverige som utomlands.
Författare Bengt Utterström, 2021. Häftad, 104 sidor, rikt illustrerad
Pris: 250 kr.

Fritidsskepparen - El, elektronik och nätverk ombord
För den som på ett pedagogiskt sätt vill lära sig hur elsystem, elektronisk utrustning och marina nätverk fungerar och samverkar ombord på en fritidsbåt. Boken beskriver ellära på ett grundläggande sätt och hur installation av nya komponenter samt underhåll och felsökning går till i befintlig utrustning.
Författare: Jan Sköld, januari 2022. 106 sidor. 
Pris: 270 kr.
Fritidsskepparen - Förarbevis för vattenskoter
Kursbok med övningsfrågor som uppfyller Transportstyrelsens krav för förarbevis för vattenskoter. Utöver allt man behöver kunna för ett förarbevis innehåller boken också tips och råd vid sjösättning, upptagning och förvaring av vattenskoter.
Författare: Kjell Johansson, Bengt Utterström, januari 2022. 98 sidor.
Pris: 270 kr.
Radarbok med AIS Sjöväder, ny utgåva 2022 Loggbok

Fritidsskepparens Radarbok med AIS
Allt om hur en modern fritidsbåtsradar och AIS fungerar. Kursbok som innehåller övningsfrågor. Radarbok med AIS är skriven för dig som gillar båtlivet och som vill lära sig om hur en modern fritidsbåtsradar fungerar. Boken beskriver hur en radarbild ska tolkas för säker navigering och för undvikande av kollision och grundstötning.
Författare Bengt Utterström, 2021. Häftad, 60 sidor, rikt illustrerad.
Pris: 250 kr.

Sjöväder - praktisk meteorologi för båtfolk är en modern väderbok, som ger handfast vägledning bl.a. i hur man använder Internet för sina beslut ombord.
3:e utgåvan med utökat Internetväder.
Författare: Anders Ljungkvist, januari 2022. 110 sidor.
Pris: 210 kr.

Svenska Kryssarklubbens loggbok, mått 21 x 14 cm. Hårda pärmar.
Pris: 115 kr
Äldre årsböcker

Äldre årsböcker
Keps från Svenska Kryssarklubben Väska hallonröd
Äldre årsböcker. Årsböckerna från åren 1987-2005 innehåller korta berättelser om långfärder till sjöss med bilder från ett flertal författare. Årsboken 1995 är en visbok.
Böckerna finns under menyn "Antikvariat" i webbutiken.
Pris: 30 kr/styck.
Keps med fångrem i snabbtorkande material. En storlek. Kan justeras med remmen bak.
Pris: 160 kr.

Hallonröd väska med vita fina detaljsömmar och ett fack med dragkedja. Lämplig som t ex shopping- eller weekendväska. Blå handtag.
Bredd 53 cm. Höjd 36 cm. Djup 15 cm.
Pris: 170 kr.

Tygkasse Svenska Kryssarklubbens föreningsflagga och standert  
Utmärkt kasse att ta med vid shopping. Kasse i kraftig polyester. Öppet stort fack med dubbla handtag. Hopvikbar med dragsko i ena hörnet. Marinblå med SXK logga mitt på. Själva kassen utom handtag är 37 x 38 cm. Hopvikt ca 10 x 10 cm
Pris: 40 kr.
Föreningsflagga och standert Finns i olika storlekar. 
Pris från 120 kr.