Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans för bättre sjökort

Sjöfartsverket har lyssnat på Kryssarklubbens kritik mot verkets nya sjökort för fritidsbåtar. Sjöfartsverket berättade igår på ett uppföljningsmöte om hur verket fortsättningsvis avser att rätta upp sjökorten. På mötet deltog Svenska Kryssarklubben tillsammans med Svenska Båtunionen och Svenska Seglarförbundet.

- Det var ett bra möte. Vi, båtorganisationerna och verket, är eniga om att de nya sjökorten behöver kompletteras avseende djupdata på grunda vatten. Sjöfartsverket berättade att de just nu arbetar med att förbättra den algoritm man använt samt manuellt rätta sjökorten för Stockholms skärgård utifrån våra inrapporterade felaktigheter. Arbetet kommer att ta sin tid, på grund av Sjöfartsverkets få resurser för detta. Våra funktionärer kommer därför att fortsätta hjälpa Sjöfartsverket i att skapa bättre sjökort. Min bild är nu att Sjöfartsverkets ledning tar frågan på största allvar, säger Fredrik Norén, generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben.

- Det visar också att vårt arbete med att driva opinion och kontakta Sjöfartsverket gett resultat. Det dokument som vi från Kryssarklubben upprättat över felaktigheter i de nya sjökorten och som båtorganisationerna skickat in till Sjöfartsverket har verket tagit till sig. Och allt började med att våra medlemmar rapporterade in konstigheter i de nya sjökorten, vi uppmuntrar därför medlemmarna att fortsätta rapportera in, säger Fredrik Norén, generalsekreterare för Svenska Kryssarklubben.

På bild, från vänster: Marie Björling Duell – Svenska Seglarförbundet, Fredrik Norén – Svenska Kryssarklubben, Peter Karlsson – Svenska Båtunionen, tillsammans med generaldirektören för Sjöfartsverket Katarina Norén med personal.  
Foto: Sjöfartsverket

Dela i sociala medier