Hoppa till huvudinnehåll

SXK Seglarskola erbjuder unga utan sjövana att komma ut på havet

Ungdomar som inte har någon relation till båtar, hav och skärgård erbjuds möjlighet att få prova på sjölivet genom Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola. Svenska Kryssarklubben har fått pengar från regeringen, via Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidraget, till seglarskolans projekt ”Ny på havet”.

För andra året i rad får ungdomar från 5 högstadieklasser i Göteborgsområdet, såsom Bergsjön och Biskopsgården, inbjudan att segla med någon av Kryssarklubbens tre skolfartyg i Göteborgs skärgård. Projektet ”Ny på havet” är treårigt. En skolklass får segla en dag på någon av Kryssarklubbens skolfartyg, Gratitude, Gratia eller Atlantica.

Syftet är att ungdomarna ska få uppleva hur roligt båtliv är, att få lära sig om segling, navigation och livet ombord på ett fartyg.

- Jag fick lära mig hur man hissar segel och vad babord och styrbord är, berättar en av ungdomarna som deltog förra året.

- Tack för en fantastisk dag på sjön. Ni lyckades verkligen förmedla hur kul och spännande det kan vara på sjön, sade en lärare som också var med förra året.

Skolorna som deltog då kom från Bergsjön, Västra Frölunda, Biskopsgården och Angered. Seglatserna sker på våren.
Inbjudan skickas ut från Seglarskolans kansli i Långedrag.

 

Om seglarskolan
Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola startades år 1957. Seglarskolan är Sveriges första, största och äldsta verksamhet inom sitt område. Vi lär ut segling, sjömanskap och navigation till både ungdomar och vuxna  Vi har tre fartyg på vilka seglingsverksamheten bedrivs under vår, sommar och höst. Dessa är Gratitude, Gratia och T/S Atlantica. Båtarna är mycket lämpliga som skolsegelfartyg och är i gott skick trots deras långa historia. Detta beror mycket på de ideellt arbetande entusiaster som tar hand om och arbetar med båtarna året runt.

I årets seglingsprogram finns spännande och roliga seglingar för alla åldrar. Här finns allt från tuffa Nordsjöseglingar till lugna kustseglingar. Kanske vill du följa med Atlantica över Nordsjön eller besöka länderna runt Östersjön tillsammans med Gratitude och Gratia? I år återkommer vår uppskattade långsegling för vuxna till Skottland. Är du mellan 18 och 30 år seglar årets unga vuxna kurs från Göteborg till Köpenhamn. Oavsett segling får du alltid härlig gemenskap och oförglömliga seglarminnen med dig hem.
Vi har syskonrabatt samt rabatt vid segling av flera kurser samma sommar.

Läs mer om Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola och årets seglingsprogram på: www.sxkseglarskola.se

Dela i sociala medier