Hoppa till huvudinnehåll

Internationellt certifikat

Det är många som ansöker om internationellt certifikat under försommaren och det medför att väntetiden blir något längre än normalt. Därför rekommenderar vi att du kontaktar oss i god tid för att slippa extra kostnader för snabbehandling.

Ska du åka utomlands (utanför Norden) med din fritidsbåt behöver du ett officiellt intyg på att du är ägare till båten när tull, kustbevakning eller sjöpolis frågar. Utfärdandet av ett internationellt certifikat innebär att äganderätten gjorts trolig.
Certifikatet gäller i två år från utfärdande datum. Vid förnyelse måste certifikatsnumret anges.

Svenska Kryssarklubben utfärdar endast certifikat till privatpersoner och deras egna privatägda fritidsbåtar. Inga mellanhänder accepteras.

Snabbehandling kostar plus 250 kr per ägare/befälhavare för medlemmar och plus 500 kr per ägare/befälhavare för icke medlemmar. Snabbehandling betyder att certifikatet skickas till dig inom två arbetsdagar.

Svenska Kryssarklubben har blivit behörig av Sveriges regering 1978-04-27 att utfärda internationella certifikat för fritidsfartyg i enlighet med Resolution No 13, ECE, Economic Commission for Europe.

Mer information, ansökningsblankett, priser m.m. gällande internationellt certifikat för fritidsfartyg hittar du här!

Internationellt certifikat

 

Dela i sociala medier