Hoppa till huvudinnehåll

Aktuellt

 S:t Annakretsen finns nu på Facebook

Gå gärna dit och "Gilla oss" så får du löpande info därifrån. https://www.facebook.com/SXK.StAnnakretsen


S:t Annakretsens aktiviteter

* = Qvinna Ombordaktivitet


2019

Maj

Stugvik öppnas upp för segelsäsongen - 16-19 maj
16 - 19 maj inbjuder vi S:t Annakretsens medlemmar att delta i vårstädningen av vår uppskattade uthamn så den är lika fin som tidigare år. Vi vill ju naturligtvis som tidigare år erbjuda en attraktiv rekreationsplats för våra båtgäster. Arbetet kommer ske löpande under vecka 20, torsdag till lördag så du kan räkna med att söndagen är helt fri för din segling tillbaka till hemmahamnen.
Anmäl gärna i förväg till Micke Garstad, om du vill delta: micke.garstad@icloud.com, 073-398 74 01.

*Vårutflykt till "Kärlekens trädgård" - 22 maj
Vårens sista ”landaktivitet” blir en utflykt till ”Kärlekens trädgård” i Gryt (inte Stegeborg). Gå gärna in på nätet och läs om detta utflyktsmål. Vi i kommittén fixar lite mat och dryck och tar med oss till alla. Samåkning från Coops/Blomsterlandets parkering på Risängen kl 16:30.
Kostnad: ”Inträde” 50 kr, + självkostnad för förtäring. Kontanter! Anmälan senast den 15 maj till Yvonne.

24-Timmarssegling - vecka 22-23
Att delta i något av våra arrangemang är ett av de bästa sätten för både båt och besättning att komma i trim inför sommarens seglatser. Segla 12- 24- 48- 72- 96- eller 120-timmars. Våra seglingsperioder är: 28 maj - 2 juni, 4 - 9 juni, 20 - 25 augusti, 27 augusti - 1 september. Starta valfritt mellan kl. 07-21.

Kristi Himmelsfärdseskadern till Visby - 30 maj
Det är alltid vädret som bestämmer - men om detta är tjänligt arrangerar vi som tidigare den traditionella Kristi Himmelsfärdseskadern
till Visby. I år inleds helgen först den 30 maj, så detta gör det naturligtvis möjligt för många av våra medlemmar att vara med. Vi tar som vanligt definitivt beslut om översegling när vi har en lämplig väderprognos. Seglingen sker med start på torsdagsmorgonen den 30 maj från respektive hemmahamn eller från Fyrudden för er som vill segla gemensamt hela vägen. Hemsegling från Visby startar på söndagsmorgonen den 2 juni. Programmet i land i Visby anpassas efter deltagarantalet. Ni som är intresserade av eskadersegling till ett Visby i försommarskrud, med gott om plats i hamnen, anmäler er till Stefan Nyström på telefon 070-454 74 04 eller per mail: stefan.nystrom
@nattdjuret.se


Juni

Nationaldagen den - 6 juni
Om man har vägarna förbi St Ålö denna dag så passa på att vara med när vi hissar fl aggan i topp! En del av oss är kanske även lediga och är kvar till . .
Pingst i Stugvik på Stora Ålö - 8 juni
Bjuder vi in till gemensam fest med Grill och tipspromenad på St Ålö. Man tar själv med sig det man vill Grilla & dricka.

24-timmars _/) _/)
Våra seglingsperioder är:
- 28 maj - 2 juni
- 4 - 9 juni
Starta valfritt mellan kl. 07-21
12-TIMMARS mot St Ålö 15 juni
Start klockan 06.00 vid valfri startplats för 24-timmars och målgång vid Ljusklabb, punkt 404. Efter seglingen samlas vi i Stugviken för en trivsam kväll tillsammans.

Midsommarfirande på St Ålö 21 juni
Vi träffas för att tillsammans fi ra midsommar i Stugvik på Stora Ålö. Det blir midsommarstång, dans och lekar. Tids- och aktivitetsschema kommer att fi nnas på Ålö dagen innan. Traditionellt brukar det se ut på följande sätt:
11:00 - på förmiddagen samlas vi för att plocka blommor och blad till midsommarstången.
14:00 - klär vi midsommarstången och lövar dansbanan.
15:00 - reser vi midsommarstången, dansar och leker in sommaren tillsammans med alla barn!
19:00 - bänkar vi oss runt långborden med medhavd mat och dryck för en trivsam kväll tillsammans!


Augusti

Kräftskiva och Jollesegling 10 augusti
Vi samlas kl 18: 30 vid våra långbord i Stugvik på St Ålö. För att tillsammans avnjuta våra medhavda kräftor och tillbehör.
Vill man ha en liten aktivitet så fi nns det tipspromenad att plocka fram.

24-timmars _/) _/)
Våra seglingsperioder är:
- 20 - 25 augusti
- 27 augusti - 1 september

*QvinnaOmbord-aktivitet 31 aug - 1 september
I slutet på augusti anordnas det en QO-helg i Stockholm/Malmakvarn. Har du lust att åka dit och träffa QO-tjejer från andra kretsar, utbyta idéer och spåna om framtiden, så anmäl dig till någon i vår QO-kommitté, så förmedlar vi din anmälan.


September

*Det övre Industrilandskapet 4 september
Höstens första QO-träff blir en populär repris från förra hösten: En guidad stadsvandring med Elsi Sundström som kunnig och erfaren guide. Denna gång tar hon oss med kunskap och humor till ”Det övre Industrilandskapet” i Norrköping.
För dom som vill, avslutas kvällen med något ätbart eller en öl på något lämpligt beläget etablissemang. Samling på Skvallertorget kl. 16.00. Kostnad: 40 kr/pers.
Anmälan till Yvonne senast den 28 augusti.


 

*QvinnaOmbord-aktivitet 

 I medlemsbladet finner du fler aktiviteter och mer information!