Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet på hemsidan - inspireras till nya färdmål i sommar!

Att inspirera till att upptäcka och besöka nya platser med sin båt har alltid varit en bärande del av Kryssarklubbens uppgift – eller att förmedla ny, spännande kunskap om platser där man förtöjt många gånger tidigare. På Kryssarklubbens hemsida har detta saknats – men inte nu längre.

Vi har skapat en ny rubrik ”Färdmål” i menyraden överst på sxk.se. Ett klick på den rubriken ger först en kort presentation och därefter finns olika kustavsnitt med olika berättelser om hamnar. Artiklarna, eller essäerna, handlar om historia och kulturhistoria i första omgången men kommer sedan att byggas ut att handla om människor och miljöer; och kanske även flora och fauna. Innehållet är sådant som inte finns i traditionell turistinformation, i hamnböcker eller vanliga gästhamnsguider.

Vi har delat in Sveriges kust i tio olika avsnitt, inklusive de stora sjöarna och de stora öarna. Till alla avsnitt kommer det finnas en lång rad olika artiklar. Men här kommer inte att finnas nautisk information om insegling, hamndjup, antal platser osv. Sådan information finns redan lättåtkomlig och uppdaterad på andra forum som Gästhamnsguiden, tidigare SXK-årsskrifter, hamnböcker och i olika appar.

Inför sommaren 2021 börjar vi med fyra kustavsnitt: Sydkust, Ostkust, Stockholms skärgård och Gotland. På varje kustavsnitt finns berättelser om sju olika färdmål, sammanlagt alltså 28 stycken.
Detta kommer sedan succesivt att utvecklas till alla kustavsnitt och många, många fler hamnar/platser/färdmål.

Läs om nya Färdmål här!

För att kunna läsa om färdmålen behöver du vara medlem och logga in på sxk.se

Färdmålen finns även i nya Kryssarklubbsappen.
Färdmål i appen

 

Trevlig läsning och god tur!

 

Dela i sociala medier