Hoppa till huvudinnehåll

Digitala utbildningar och föredrag

Kryssarklubben har massor av digitala utbildningar för dig som är ny i båtlivet och för dig som är erfaren men behöver fräscha upp kunskaperna inför kommande båtsäsong, som närma sig!

Här presenteras några av vårens digitala utbildningar och föredrag. Fler finns under menyn Aktiviteter/Utbildningar

Båtmeck och verktygslåda 23 mars kl. 18:30 till 20
För dig som vill veta lite mer om hur din inombords dieselmotor fungerar och vad du behöver göra innan du sätter i båten och tar upp den på hösten. Vad är en impeller? Hur ofta ska man byta olja? Eller olika typer av filer, oljefilter eller bränslefilter?
Anmälan: 
medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1221

Båtmeck och verktygslåda, utbildning hos Svenska Kryssarklubben

Förtöj säkert i våra SXK-bojar 28 mars kl. 17.00-17.45
Ett föredrag med bildspel om hur bojarna på västkusten är konstruerade, hur utläggningen går till, vilket underhåll som krävs och hur det görs. Vi går också igenom vad som gäller för att förtöja vid bojarna.
Anmälan: 
medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1254
Båt förtöjd vid SXK boj

Temakväll ”väder” 13 april kl. 18.30-20.30
Väderprognoser är en viktig information för oss när vi är ute i skärgården och till havs. Det finns bla många väderappar med mer eller mindre bra träffsäkerhet där vi kan finna information om kommande väder. Dock behöver vi en viss baskunskap för att tyda prognoserna men också förstå kommande väderförändringar när vi tittar oss omkring. 
Meteorolog Anders Ljungkvist ger praktiska tips om skärgårdsvindar, sjöbris, bymoln, vindriktningar vid fronter etc. 
Anmälan: medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1236
Sjöväder

”Ur sund ur hav” av Sven Ekberg 14 april kl. 19.30
En dokumentärfilm om det öländska fisket, en urgammal basnäring på utdöende. År 2005 fanns det drygt 100 yrkesfiskare på Öland. I dag är det bara ett tiotal kvar.
Anmälan: 
www.sxk.se/dackekretsen/aktiviteter

Hopkoppling av samverkade instrument (NMEA kväll) 14 april kl. 18.30
Vad man skall tänka på när man kopplar ihop instrument, och vad som krävs för att det skall fungera. Genomgång av de olika nätverkens egenskaper och skillnader (som tex NMEA 0183 och NMEA 2000). Vad krävs av kabelförläggning mm, råd och tips. Hur felsöker man.
Anmälan: 
medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1195

24-timmars informationsträff och skrivbordssegling 15 april kl. 18:30-21:30
Ladda upp inför sommarens 24-timmarsseglingar genom att vara med på vår digitala informationsträff. Förutom att få reda på alla årets nyheter lär du dig mer om 24-timmars och får dessutom tillfälle att genomföra en fiktiv segling i sjökortet.
Anmälan: medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1240

Sjöfärder i Österled med Hans Norman 19 april kl. 19.00
Hans Norman behöver egentligen ingen närmare presentation för oss kryssarklubbare; han är professor i historia och seglare! Och mångårig eskaderledare i kretsen. Den 19 april kommer han att berätta om sin senaste bok "Sjöfärder i Österled".
Anmälan: 
medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1231

Miljövett till sjöss 14 april kl. 18.30-20.00
Sammanfattningsvis presenterar miljökommittén Kryssarklubbens rekommendationer kring miljötänk på sjön! Här behandlas frågor så som båtvård, sopsortering och hur vi kör våra båtar. En första checklista för ”gör och gör inte” på sjön.
Anmälan: 
medlem.sxk.se/minasidor/aktiviteter/anmalan/1196

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Dela i sociala medier