Hoppa till huvudinnehåll

Årsbok 2011

Årsboken för 2011 handlar om Medlehavet som seglingsmål. Medelhavet ligger som en förbindelselänk mellan tre världsdelar: Europa, Asien och Afrika. Just här lång under antiken centrum för det väldiga romerska riket och måna är de historiska minnesmärken som vi nu har möjlighet att besöka med våra segel- och motorbåtar.

Vägen till Medelhavet kan gå via Europas kanaler, över Biscaya, längs den franska och spanska kusten - eller genom att helt eneklt transportera båten per lastbåt. Men precis som ordspråket säger, så bär alla vägar till Rom. Längs Medelhavets kust finns ett pärlband av länder med olika karaktörer och som besökare är det spännande att få lära känna ländernas olika kulturer och skiftande natur, lyssna till språken och njuta av traktens mat och vin.

Segling i Medelhavet innebär även att lära sig om olika vindförhållanden och seglingsföreskrifter. Här finns många idylliska ankarvikar, vackra öar, välutrustade marinor och stora hamnar. Allt detta sammanvägt gör Medlehavet till ett mycket spännande och fascinerande seglingsvatten.

Årsboken för 2011 är ett smakprov på Medelhavet - ett hav att förälska sig i!

Dela i sociala medier