Hoppa till huvudinnehåll
Sven Svensson
Senast inloggad: 2023-06-21 - 20:12
Bojar

Hej,

Planerade ligga vid högön söder om Marstrand i torsdag 28/7 på Kryssarklubbens bojar. Vi kom dit vid 2-tiden men inga lediga bojar. Ankrade upp och sedan kollade de som låg vid bojarerna. 
Inga hade kryssarklubbens flagg eller bojflagg. 
Hur skall man agera? Åka dit med gummibåten och förhöra om de är medlemmar och be dem flytta från bojen?Har kryssarklubbens bojsektion kontroller på hur det efterlevs när icke medlemmar utnyttjar bojarna  

Någon som råkat ut för detta!

Med vänlig hälsning, Sven HR34 Moxie

 

 

Vilse
Senast inloggad: 2022-08-01 - 18:46

Skepp Ohoj.

Förmodar att bojsektionens huvudsakliga arbete är underhåll och planera och detta åligger i medlemmarnas intresse att informera om. Med. vad har vi för rättigheter rent juridiskt?


Brukar normalt svaja i naturhamnar, men nu ville jag pröva en SXK boj. Flera frågor i huvudet, hur fungerar det egentligen? Ligger nu för första gången i SXK Klubbhamn vid Stavsnäs. Fem bojar, en lördag vid 15-tiden rundar jag udden och glider in för arr få en överblick. Alla upptagna men det finns plats för svajankring och mot klipporna. När vi jag passerar en bojliggare får jag frågan om jag sökte en bojplats, i så fall blir den ledig om 10 min jag höra…Blir det huggsexa nu för fler båtar kommer ständigt runt udden…. Min båt är 9m emedan de andra är klart större….  Nejdå,  bara att angöra och sätta upp medlemsflaggan. 

Under eftermiddagen ägnar jag mig att sätta mig in i var bojarna finns i omgivningarna, regler som gäller samt sondera vad som skrivs på forumet, Tydligen förekommer det att båtar ligger utan markör och vad jag förstår är det medlemmarnas sak att lyfta vad som gäller. 
Såg att det finns ett A4 med information till blivande medlemmar, detta kan man ju skriva ut, plasta in så att det är hanterbart i väder och vind och överlämna för kännedom och därefter ge dem ett kuvert med samma info. Någon som gjort liknade och jag utgår att båtägarna då kastar loss och överlämnar platsen. Hur fungerar detta i praktiken?

Undrar Bengt på Shipman 28 Vilse