Hoppa till huvudinnehåll

Vill du prata om Kryssarklubben och värva nya medlemmar?

Till dig som redan är medlem i Svenska Kryssarklubben. I år hoppas vi på en fortsättning av hem-semester och ökat intresse för båtliv! Nya på sjön och framförallt i hamnar, innebär för oss som förening ett gyllene tillfälle att rekrytera nya medlemmar till Svenska Kryssarklubben. Tyvärr är båtmässorna inställda på grund av Corona nu under våren. Där går vi miste om tillfällen till rekrytering. Men istället vill vi göra en Kryssarklubbsturné, på båtklubbar och i gäst- och naturhamnar. Här behöver vi din hjälp, kära medlem. Vill du bli ambassadör för Kryssarklubben?

Tycker du att det är roligt att ta kontakt med människor? För att prata om den förening du gillar och är med i. Du som ambassadör kommer att få informationspaket, både att dela ut till presumtiva medlemmar och för din egen information om Kryssarklubben.
Och vi hoppas du tycker det verkar kul och att du vill bli vår ambassadör!
Om du vill det, anmäl dig till den kretsordförande där du är med i första hand. I andra hand, mejla Kryssarklubbens kansli: info@sxk.se

Det här brevet, som gått till kretsordförande, förklarar Kryssarklubbsturnén och vad det innebär att vara ambassadör:

Hej kretsordförande!

Vi vill göra en Kryssarklubbsturné våren sommaren 2021! Och behöver din hjälp!

I år hoppas vi på en fortsättning avseende hem-semester och intresse för sjöliv! För oss innebär det en möjlighet att rekrytera nya medlemmar till Svenska Kryssarklubben.

Men, som ni kanske har hört är mässorna i Helsingfors, Göteborg och Älvsjö/Stockholm inställda, pga pandemin. Det betyder att vi går miste om tillfällen att rekrytera medlemmar till vår fantastiska förening.
Vad ska vi göra istället? Jo, vi vill göra en Kryssarklubbsturné. Och besöka båtklubbar, större båttillbehörsaffärer samt större gäst- och naturhamnar. För att prata om det vi gillar, vår förening - Kryssarklubben, med människor som besöker dessa platser. På så sätt få nya medlemmar.
Kan inte presumtiva medlemmar komma till oss på mässorna, får vi komma till dem.

Vi behöver frivilliga som är villiga att ställa upp som ambassadörer för Kryssarklubben och åka ut till båtklubbar, båttillbehörsaffärer och hamnar!

Här behöver vi din hjälp med att hitta ambassadörer. Vi är tacksamma om du i din krets kan fråga efter ambassadörer till Kryssarklubbsturnén.

En ambassadör kan vara en medlem som redan är funktionär, men även andra medlemmar.

Så här är det tänkt:

 • Under april och maj besöka båtklubb och/eller båttillbehörsaffär. Under juni och juli besöka gäst- och/eller naturhamn.
   
 • Ni i kretsen tar fram frivilliga ambassadörer som ska åka ut till klubbar och hamnar. Minst en båtklubb eller båttillbehörsaffär, samt minst en gäst-/naturhamn i varje krets. 2 personer/ambassadörer på varje ställe. (Ersättning för resa med bil eller båt utgår mot reseräkning.) Ambassadörerna tar kontakt med båtklubbar/-affärer och hamnar inom er krets geografiska område, för att fråga om de får komma samt bestämmer datum för besök inom ovan angivna månader.
   
 • Du, kretsordförande, rapporterar till oss namnen på ambassadörer från er krets, platser ni vill besöka samt tidpunkt. Vore tacksam för dessa uppgifter i mejl till: maud.nordell@sxk.se senast 8 mars 2021.
   
 • Vecka 12 kommer material från Kryssarklubbens kansli till ambassadörerna. Som ambassadör kommer man få material från oss om Kryssarklubben: 1. För att dela ut till presumtiva medlemmar. 2. Ambassadören kommer även få information om Kryssarklubben till sig själv som ambassadör, så att den känner sig trygg i att berätta om Kryssarklubben. 
  Som tack för hjälpen kommer ambassadören att få ett profilklädesplagg med Kryssarklubbslogo.

Visst låter det här roligt! Är ni med?!
Ser fram emot era svar den senast den 8 mars!

Med vänlig hälsning

Fredrik Norén
Generalsekreterare
Svenska Kryssarklubben

 

 

 

 

Dela i sociala medier