Hoppa till huvudinnehåll

Vill du prata om Kryssarklubben och värva nya medlemmar?

Vi vill även i år göra en Kryssarklubbsturné sommaren 2022, och behöver hjälp av dig som redan är medlem i Svenska Kryssarklubben. Ännu finns det chans att anmäla sig! Vi söker ambassadörer som tycker det är roligt att ta kontakt med människor, för att prata om den förening du gillar och är med i.

Du som ambassadör kommer att få informationspaket, både att dela ut till presumtiva medlemmar och för din egen information om Kryssarklubben. Och vi hoppas du tycker det verkar kul och att du vill bli vår ambassadör! (Du kan vara ambassadör även om du inte är funktionär. Alla medlemmar är välkomna att vara ambassadörer!)
Om du vill det, anmäl dig till Maud Nordell på Kryssarklubbens kansli: maud.nordell@sxk.se

Det här brevet, som har gått till kretsordförande, förklarar Kryssarklubbsturnén och vad det innebär att vara ambassadör:

Hej kretsordförande!

Vi vill även i år göra en Kryssarklubbsturné sommaren 2022! Och behöver din hjälp!

Vi hoppas på ett fortsatt intresse för hem-semester och sjöliv i sommar, trots att restriktioner pga pandemin hävts. Om inte, så vet vi att det är många nya nu ute på sjön, som en konsekvens av de två tidigare somrarna.

Många nya på sjön (ja, erfarna också) innebär för oss en möjlighet att rekrytera nya medlemmar till Svenska Kryssarklubben.  Därför vill vi göra om Kryssarklubbsturnén.

Vad är en Kryssarklubbsturné? Det är när våra medlemmar ställer upp på att bli ambassadörer, för att åka ut till naturhamnar och gästhamnar, prata om Kryssarklubben och dela ut en broschyr och ett medlemserbjudande. Kort sagt, möta presumtiva medlemmar där de är och där vi medlemmar är – ute med båten.

Vad behöver vi din hjälp med? Att mobilisera frivilliga som är villiga att ställa upp som ambassadörer.
En ambassadör kan vara en medlem som redan är funktionär, men även andra medlemmar, som tycker att det är kul att ta kontakt med andra människor för att prata Kryssarklubben.

Så här är det tänkt:

 • Ni i kretsen gör upprop om att få frivilliga att anmäla sig som ambassadörer. Sätt gärna i gång uppropet i er krets nu i februari. Be de som vill vara ambassadörer anmäla direkt till Maud Nordell på rikskansliet: maud.nordell@sxk.se senast 28 april. Namn, adress och mejladress till ambassadörerna.
   
 • 1:a veckan i maj (v. 18) sänds material ut till ambassadörerna. Denna gång blir det mindre material jämfört med förra året. Varje ambassadör kommer få x antal broschyrer ”Få ut mer av ditt båtliv” (som beskriver Kryssarklubben) och ett medlemserbjudande med QR-kod till anmälan. Det är denna broschyr och medlemserbjudande som ambassadörerna delar ut till presumtiva medlemmar. Att prata med presumtiva medlemmarna om Kryssarklubben är det viktiga, sedan dela ut broschyr med erbjudandet inbladat.
   
 • Ambassadörerna får välja när och var de agerar som ambassadör under sommaren. Men lämpligt är i naturhamnar och gästhamnar. Från mitten av maj till och med augusti ut är perioden för Kryssarklubbsturnén. Erbjudandet gäller augusti ut.
   
 • Varje ambassadör kommer få ett ambassadörsbrev, till sig själv, som förklarar vad det innebär att vara ambassadör. Genom att läsa broschyren ”Få ut mer av ditt båtliv” (den innehåller många fina bilder och lite text), får ambassadörerna information om vad Kryssarklubben är i sin helhet. (Om man känner att man behöver det.)
   
 • Den 19 maj arrangerar rikskansliet en peppkväll via Teams, för de ambassadörer som vill.
   
 • Som tack för hjälpen kommer ambassadören att få något ur Kryssarklubbsshopen.
   

Visst låter det här roligt! Är ni med?!
Ser fram emot att Maud får många namn på ambassadörer!

Med vänlig hälsning

Fredrik Norén
Generalsekreterare
Svenska Kryssarklubben

 

 

 

Dela i sociala medier