Hoppa till huvudinnehåll

Sjöväderkurs 7 november

Välkommen att delta i vår webbaserade sjöväderkurs mellan den 7-20 november. Möjligheterna att få en välgrundad prognos för sjöväder ökar med kunskapen om var man hittar den bästa informationen. Meteorologen Anders Ljungkvist guidar dig dagligen med hjälp av olika vädersajter och resonerar kring vilka av dessa som är användbara när man ska fatta kloka beslut ombord på båten.

Kursen är fullbokad. Nästa kurstillfälle blir 13-26 mars 2021.
Du kan redan nu göra en intresseanmälan till Anneli Ekholm: anneli.ekholm@sxk.se eller 08-448 28 80.


Målet är att du efter kursen ska kunna använda vädersajter på ett effektivare sätt och dessutom ha fått en djupare förståelse för väder och vad som styr det. Kursen läggs upp problemorienterat, där dagens väder är utgångspunkten.

För att får en bra stadga i kursen ingår boken Sjöväder - praktisk meteorologi i kursavgiften. Denna kommer fortlöpande att hänvisas till.

Sjöväder

Mycket handlar om att systematisera sitt Internetsurfande, och inte falla för frestelsen att tro att snyggaste layout är lika med bästa prognosen. Det blir naturligtvis också en koppling till det du själv ser på himlen och de utfärdade prognoserna. Vad händer storskaligt just nu? Hur påverkar det vädret där jag är?

Kursen är webbaserad och du kan varje dag ställa hur många frågor du vill - på det aktuella vädret eller annat av principiell natur.
Du gör den här kursen på tider som passar dig och är därmed inte bunden till ett visst klockslag.

Kursavgiften för medlemmar i Svenska Kryssarklubben är 670 kr och för icke medlemmar 800 kr. 
Är du funktionär i Svenska Kryssarklubben får du rabatt på kurspriset och betalar endast 600 kr.

När kursavgiften är betald får du boken Sjöväder - praktisk meteorologi hemskickad. Inloggningsuppgifter och mer information skickar Anders Ljungkvist till din e-postadress innan kursstart.

 

Över 850 personer har hittills gått kursen och detta blir det 21:a kurstillfället. Kurserna brukar blir fulltecknade så vänta inte för länge med att anmäla dig. Även om kursen är webbaserad finns det ett begränsat antal platser.

Anders Ljungkvist
Anders Ljungkvist

Dela i sociala medier