Hoppa till huvudinnehåll

Segla med Kryssarklubben i sommar!

Anmäld dig själv eller ge bort en spännande och lärorik segling med Kryssarklubben.

Här hittar du sommarens seglingsprogram för seglarläger Malma Kvarn, daglägret Kryssis och segelfartygen Atlantica, Gratia och Gratitude. Anmäld dig själv eller ge bort en spännande och lärorik segling med Kryssarklubben!
Kontakta respektive kansli för att få reda på vilka kurser och läger det finns platser kvar.

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola

4960

Kom och segla med oss i Seglarskolan! Hos oss får du altid äventyr, gemenskap och ofta vänner för livet. Du får uppleva den mäktiga kraften och känslan i ett segelfartyg under segel. Vi seglar genom våra vackra skrägårdar med sina genuina samhällen, eller över havet till våra grannländer och till Skottland.

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola har seglat med ungdomar och vuxna sedan 1957. Vår erfarenhet och kunniga befäl arbetar ideellt på våra tre vackra fartyg Gratitude, Gratia och Atlantica. Gratitude är en engelsk kutter byggd 1903. Atlantica byggdes 1981 av Seglarskolan med Gratitude som förebild. Gratia är en lustyacht byggd 1900.

I årets seglingsprogram finns spännande och roliga seglingar för både ungdomar som vuxna. Här finns allt från tuffa Nordsjöseglingar till lugna kustseglingar. I år deltar vi i kappseglingen ÅF Offshore Race (f.d. Gotland Runt). Atlantica utforskar Nordsjön och Skottland. Oavsett val får du alltid härlig gemenskap och oförglömliga seglingsminnen.

Nytt för i år: Familjesegling!
En chans för vuxna och barn (mellan 7 och 15 år) att segla tillsammans. 

Rabatter
Prisreduktion ges för syskon, vid segling av flera kurser samma sommar samt på fjärde ungdomselevkursen för samma elev.

Mer information om Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola och program hittar du här!

Eller kontakta kansliet på 031-29 35 05 eller seglarskolan@sxk.se

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Seglarläger Malma Kvarn

4961

Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets har arrangerat seglarläger på Malma Kvarn sedan mitten av 1940-talet. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från 10 till 17 år, men vi har även kortare läger för vuxna. Alla våra ledare har fyllt 18 år innan de börjar jobba och alla har stor erfarenhet av segling. De lär ut segling och sjömanskap på ett pedagogiskt och roligt sätt. 
Vår lägerperiod sträcker sig över juni, juli och augusti.

Malma Kvarn
Malma Kvarn är unikt! Med sin närhet till vattnet, med sin lummiga naturnära omgivning och med den vackra Kvarnsjön bakom knuten har man verkligen de perfekta förutsättningarna för sommarläger.

Logi
När du går på seglarlägret Malma Kvarn bor du i vårt fina klubbhus.Totalt finns där 60 bäddar. Du sover på övervåningen i ett rum med fyra våningssängar och således upp till sju rumskompisar.  Alla rum blir tilldelade en "rumsmamma" eller "rumspappa" som har lite extra omsorg om dig och dina kompisar.
På nedre våningen finns en fin glasveranda där frukost och middag intas, lunchen brukar vi äta på någon mysig ö.
Nedre våningen rymmer också köket,( där vår duktiga kökspersonal som lagar jätte god mat arbetar), badrum, ledarnas sovrum samt ett allrum för samling, teori och lek.

Båtarna
På lägren används segeljollar av märket 2-krona. De är roliga jollar som är lätta att lära sig segla i när man är nybörjare, men också roliga och snabba när man blir lite mer erfaren. 
I vår flotta ingår även tre följebåtar varav två moderna ribb-båtar samt en större robust båt för packning och transport. 

Läs mer om seglarläger Malma Kvarn och sommarens program här!

Eller kontakta kansliet på 08-716 22 50 eller stockholmskretsen@sxk.se

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Daglägret Kryssis, Optimistläger

4962

2012 startade vi Kryssis, ett dagläger för barn mellan 8 -12 år (det året barnet fyller 8 år). Lägret riktar sig till barn som är nybörjare, som kanske inte varit i båt tidigare eller som inte vill sova hemifrån än.

Alla läger är på dagtid måndag till fredag, klockan 9-16.
Pris 2 500 kr, alt. 2 100 kr för medlemmar i Svenska Kryssarklubben.

Kryssis håller till i vår varvsförening Stora Hundudden, Hunduddsvägen 51, ute på Djurgården. Vår flotta består av 12 st Optimistjollar och lägren är således små och exklusiva, med högst 12 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning från 9.00 till 16.00.
Barnen har med sig egen lunch som äts ute om vädret tillåter, alternativt i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.
På Kryssis lär du dig segling från grunden, både i teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt. Våra lägerledare och instruktörer har alla goda kunskaper i ämnet och brinner för att lära ut. Barnen lär sig utöver seglingen även lite matnyttiga knopar, väjningsregler och allmänt sjövett. Tid för lek och en och annan glass utlovas också.

Läs mer om daglägret Kryssis här!

Eller kontakta kansliet på 08-716 22 50 eller stockholmskretsen@sxk.se

 

VÄLKOMMEN ATT SEGLA MED SVENSKA KRYSSARKLUBBEN!

 

program_2018.PNG

Dela i sociala medier