Hoppa till huvudinnehåll

Långfärdsseminarium - inställt!

Helgens seminarier på båtmässan Allt för sjön den 14 och 15 mars i Svenska Kryssarklubbens regi är inställda . Alla som betalt för biljett kommer att få pengarna tillbaka.

Här finns info från Allt för sjön.

Välkommen till Svenska Kryssarklubbens långfärdsseminarium på Allt för sjön lördagen den 14 mars! Inspirerande tre timmar för dig som är sugen på äventyr till havs. Entré till Allt för sjön ingår i seminariebiljetten om du bokar före 13 mars kl. 16.00!

TALARE

Långfärdsseminarium 14 mars 2020, Emma Ringqvist

Emma Ringqvist, ensamseglare och årets äventyrare 2018
Emma beskriver i ord och bild sitt nio månaders äventyr då hon seglade över Atlanten till Brasilien. Därifrån vidare söderut till världens mest fjärran bebodda plats i Sydatlanten, vulcanön Tristan Da Cunha. Där gick motorn sönder och hon seglade hela vägen hem via Skottland utan fungerande motor, helt utelämnad åt vindarna.
Emmas yttre resa är spännande i sig men mest intressant är den inre resan och vad som händer inombords då man ligger och guppar helt ensam i stiltje i flera dagar. Den längsta etappen till havs varade i 67 dygn. Emma tar bl.a. upp vikten av vald ensamhet och beskriver den svåra process hon gick igenom som ledde till de vackraste stunderna i hennes liv.

 

Långfärdsseminarium 14 mars 2020, Elin och Adam

De oplanerade långseglarna
Elin Bergman och Adam Bernunger hann knappt planera något innan de seglade iväg från Hammarby sjöstad mot Karibien. 
- Vi hade inte ens en båt när vi bestämde oss. Adam och jag lärde känna varandra ordentligt först under seglingen. Dessutom kunde vi bara ha med Adams 5-åriga son Dante på halvtid då hans mamma ville ha hem honom var 6-7:e vecka, men det fick också ordna sig på något sätt... 

Elin Bergman berättar och visar bilder och filmer från sin segling från Hammarby sjöstad till Karibien och sen till Medelhavet Augusti 2016 - September 2017. 

 

Långfärdsseminarium 14 mars 2020, Sven Yrvind

Sven Yrvind om sin segling till Nya Zeeland
Sven Yrvind berättar om sitt kommande äventyr. Att med sin nybyggda och förfinade segelbåt Exlex segla ensam till Nya Zeeland från Sverige. Sven Yrvind, 80 år, är en världskänd ensamseglare och äventyrare som seglat i 60 år på världshaven. Han har korsat Atlanten i en båt på 4,8 meter och rundat Kap Horn i en annan båt på 5,9 meter. Sven är också känd båtbyggare och författare till flera böcker.

Tid
12.30-13.00 Registrering utanför sal K-11
13.00 Seminariet startar
Paus - Svenska Kryssarklubben bjuder på fika 
16.00 Seminariet slutar

Plats
Sal K-11 på båtmässan Allt för sjön, Stockholmsmässan, Älvsjö 

Entrébiljett till båtmässan
Entré till båtmässan Allt för sjön ingår i seminariebiljetten om du bokar före fredag 13 mars kl: 16.00. Därefter kan biljett köpas i Svenska Kryssarklubbens monter men då ingår inte entrébiljett. 
När du har anmält dig och betalat får du ett e-postmeddelande från Svenska Kryssarklubben innehållande voucher och registreringskod. 
Du fyller i registreringskoden på mässans webbsida och skriver därefter ut entrébiljetten själv eller spar den i din mobil.

Pris (inkl entrébiljett till Allt för sjön)
- En person över 25 år, 200 kr
- En person t.o.m. 25 år, 100 krVÄLKOMMEN!

Vid frågor, kontakta Maria Fasth på maria.fasth@sxk.se eller 08-448 28 80.

 

Dela i sociala medier